News

Nicolae Ciucă, după discursul lui Zelenski din Parlament: ”În România, în acest moment nu s-a luat decizia de a renunța la gazele rusești”

Nicolae Ciucă, declarații după intervenția lui Zelenski în Parlamentul României. Premierul spune că, la nivel național, nu s-a decis încă nimic în legătură cu renunțarea la gazele rusești.
04.04.2022 | 21:25
Nicolae Ciuca dupa discursul lui Zelenski din Parlament In Romania in acest moment nu sa luat decizia de a renunta la gazele rusesti
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă a făcut declarații luni seară, după ce președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut o intervenție video în Parlamentul României și a cerut noi sancțiuni Rusiei. Printre acestea ar fi închiderea porturilor pentru navele Moscovei și a opririi livrării mărfurilor din și spre țara condusă de Putin.

Reacția lui Nicolae Ciucă, după ce Zelenski a cerut noi sancțiuni Rusiei, în Parlamentul României

Premierul spune că se va analiza solicitarea lui Volodimir Zelenski, iar în privința restricționării gazelor rusești, încă nu s-a luat decizie, a mai precizat Nicolae Ciucă, întrebat fiind și despre acest aspect.

ADVERTISEMENT

Totodată, întrebat fiind și despre posibilitatea expulzării unor cetățeni ruși din România, Nicolae Ciucă a transmis că nu deține informații despre persoane de acest tip.

”Au fost luate decizii și au fost sancționate companiile rusești. Analizăm și se vor lua decizii. În portul Constanța putem spune că vom analiza și vom lua o decizie.

ADVERTISEMENT

 În acest moment intră gaze din Rusia, dar nu a fost luată o decizie. Din informațiile pe care le am până acum nu avem cetățeni ruși pe care să-i expulzăm”, a declarat Nicolae Ciucă pe holurile Parlamentului.

Concret, printre altele, Volodimir Zelenski a subliniat în timpul discursului său din cadrul Parlamentului României că trebuie impuse mai multe sancțiuni Rusiei, în special cele de tip economic.

ADVERTISEMENT

”Au fost impuse sancțiuni împotriva Rusiei, dar războiul durează de 40 de zile. Rusia trebuie să fie privată de toate resursele, în primul rând economice.

Închideți porturile pentru vapoarele rusești. Nu importați din Rusia. E nevoie de mai multe sancțiuni”, a cerut Zelenski, vorbind senatorilor și deputaților noștri, printr-o videoconferință.

ADVERTISEMENT

Țările baltice nu vor să mai importe gaze din Rusia

În Europa, în prezent, țările baltice au anunțat că nu vor să mai importe gaze din Rusia, în condițiile în care ”nu au mai fost furnizate în Letonia, Estonia şi Lituania de la 1 aprilie”, a transmis în acest weekend liderul companiei letone de stocare Conexus Baltic Grid, Uldis Bariss.

ADVERTISEMENT