News

Nicolae Ciucă îi pregătește pe români pentru iarnă: ”O reducere a prețului mai mult ca acum nu se poate”

Premierul Nicolae Ciucă le transmite românilor că prețurile la energie și gaz nu pot fi mai mici decât acum, însă nimeni nu ar trebui să ajungă să plătească facturi ”duble” la iarnă.
02.08.2022 | 22:27
Nicolae Ciuca ii pregateste pe romani pentru iarna O reducere a pretului mai mult ca acum nu se poate
Nicolae Ciucă, mesaj pentru români înainte de iarnă. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Românii care se tem că vor plăti facturi duble la întreținere nu ar trebui să aibă această grijă, menționează Ciucă.

Nicolae Ciucă îi pregătește pe români pentru iarna ce vine

Mai mult, țara noastră are destule resurse de gaz pentru a face față provocărilor din iarna ce va urma, explică Ciucă.

ADVERTISEMENT

“Oamenii nu trebuie să primească facturi duble. Acest lucru nu trebuie să se întâmple. Dacă s-a întâmplat, este o greșeală. Până în acest moment, la nivelul ANRE s-au primit toate facturile pentru noiembrie-martie. Nu avem încă o lună încheiată, aprilie de exemplu. Când vom încheia, vom veni cu o analiză privind o ajutare a prețului la energie.

Această formulă de calcul e una complexă. ANRE cu Ministerul Energiei lucrează la opțiuni cu privire la soluții. România nu vor fi afectați de măsurile luate în acest sens. O reducere a prețului mai mult ca acum nu se poate. Trebuie să fim onești. Acesta este bugetul”, a spus Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ciucă a dezvăluit că PNL și-a propus ca pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate, pentru a le crește puțin, însă mai mult de atât nu se poate face.

”Cum am subliniat anterior, această propunere de neimpozitare a pensiilor sub 3.000 de lei a fost analizată. Vom merge cu ea în Coaliție, vom discuta. Cealaltă variantă de mărire a pensiilor, nediscutând acest subiect să nu creem așteptări care nu-și au rostul”, a punctat premierul României.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui OUG al guvernului Ciucă, facturile la energie electrică se vor schimba din viitorul apropiat.

”Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei va elabora și va aproba, cu consultarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și a furnizorilor de gaze naturale/energie electrică, conținutul minim obligatoriu al facturilor de gaze naturale și de energie electrică astfel încât facturile să conțină informații corecte, transparente, clare, lizibile și ușor de înțeles, care să ofere clienților casnici posibilitatea să își ajusteze propriul consum și să compare condițiile comerciale de furnizare”, este precizat în OUG.

ADVERTISEMENT

Astfel, facturile ar trebui să conțină ”informații corecte, transparente, clare, lizibile și ușor de înțeles, care să ofere clienților casnici posibilitatea să își ajusteze propriul consum și să compare condițiile comerciale furnizare”.

ADVERTISEMENT