News

Rezultatele alegerilor de la Consiliul Național PNL: Bode – secretar general, Motreanu – prim-vicepreședinte pe strategii politice și Guran – vicepreședinte pe apărare. Update

Premierul Nicolae Ciucă și-a definitivat echipa din vârful PNL. La Consiliul Național de la Brașov au fost votați un secretarul general, un prim-vicepreședinte și un vicepreședinte pe apărare.
27.05.2022 | 13:28
Rezultatele alegerilor de la Consiliul National PNL Bode  secretar general Motreanu  primvicepresedinte pe strategii politice si Guran  vicepresedinte pe aparare Update
Nicolae Ciucă își alege oamenii de nădejde în PNL. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
27-05-2022
10:29

Lucian Bode ales secretar general, Dan Motreanu prim-vicepreședinte și Virgil Guran vicepreşedinte pe apărare

La Consiliul Naţional al PNL, care a avut loc vineri la Poiana Brașov, s-a definitivat echipa de conducere a partidului din spatele premierului Nicolae Ciucă.

Astfel, Lucian Bode a fost votat pentru funcţia de secretar general, cu 606 de voturi pentru și 40 anulate, Dan Motreanu a fost ales prim-vicepreşedinte cu cel mai mare număr de voturi, 736 pentru, şi doar 5 anulate.

Virgil Guran a fost ales vicepreşedinte, cu 459 de voturi pentru. Contracandidatul său, Vergil Chiţac, a primit 129 de voturi. Un număr de 50 de voturi au fost anulate, scrie Agerpres.

27-05-2022
08:03

Virgil Popescu și-a retras candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte. Dan Motreanu, singurul candidat

Actualul ministru al energiei, Virgil Popescu, s-a retras, vineri, din cursa pentru postul de prim-vicepreşedinte, la Consiliul Naţional al PNL de la Poiana Braşov.

În aceste condiții, Dan Motreanu rămâne unic candidat pentru funcția de prim-vicepreședinte în domeniul strategiilor politice.

După ce a aflat că va prelua această funcție, europarlamentarul Dan Motreanu a declarat că este nevoie de unitate în PNL pentru ca partidul să se concentreze pe problemele guvernării.

”Ne aşteaptă o perioadă dificilă, o perioadă foarte grea într-un context internaţional foarte greu şi cred că acest gest al lui Virgil Popescu de a-şi retrage candidatura are o semnificaţie mult mai mare decât pare la prima vedere, pentru că arată atât maturitatea noastră, cât şi începutul unei unităţi care să ducă Partidul Naţional Liberal din nou la un scor care să ne permită să câştigăm alegerile.

Avem nevoie de unitate în acest moment mai mult ca niciodată şi avem nevoie de această unitate pentru a ne concentra pe problemele care există astăzi, o mare provocare pentru guvernul condus de premierul liberal, şi cred că toate energia miniştrilor noştri, toată energia partidului nostru trebuie dusă în această direcţie”, a spus Motreanu.

27-05-2022
07:52

Lucian Bode, viitorul secretar general al PNL: ”Dacă vom guverna bine, în 2024 vom fi victorioși”

Ministrul de interne Lucian Bode, unicul candidat pentru funcția de secretar general al PNL, spune că viitoarea echipă care se va organiza în jurul premierului Ciucă la vârful liberalilor poate aduce victoria la alegerile din 2024. Condiția e o guvernare eficientă pentru cetățeni.

”PNL aduce România la liman. Din 2020, de când PNL a preluat guvernarea, am avut parte de mai multe crize: pandemia, războiul. Ne confruntăm cu unele dintre cele mai grave crize din ultimii 50 de ani.

Voi face, alături de președintele PNL, vizite în toată țara și voi avea o abordare pragmatică pentru organizațiile care nu performează. Trebuie să cerem performanță și acolo unde alte partide conduc detașat.

Formăm o echipă, ne sprijinim reciproc. Trebuie să comunicăm și să fim o echipă. Trebuie să guvernăm bine și eficient, să fim permanent conectați cu românii. 

Dacă vom reuși toate acestea, în 2024 vom fi victorioși. După ziua de azi vom avea echipa completă și vom putea întări partidul”, a spus Bode, la Consiliul Național al PNL de la Brașov.

27-05-2022
07:37

Nicolae Ciucă a deschis, cu un discurs, Consiliul Național al liberalilor

Premierul Nicolae Ciucă a deschis, cu un discurs, evenimentele de la Consiliul Național al PNL de la Brașov, acolo unde liberalii își vor alege echipa de conducere.

”Alegerile de azi sunt extrem de importante, ne completăm echipa de conducere a partidului, echipă care, împreună cu dvs, membrii din țară, va trudi să pună în practică programul partidului.

În acest moment plin de provocări pentru România și Europa, PNL reprezintă un factor de stabilitate. Avem alături parteneri de nădejde. România se află în UE, e membră NATO, iar în acest context în care integritatea teritorială e foarte importantă, apartenența de aceste organizații e fundamentală.

Zilele acestea am sărbătorit 147 de existență a PNL. Istoria ne învață un lucru important: PNL și-a asumat responsabilitatea guvernării în cele mai dificile momente pentru țară.  Trebuie să îndeplinim dezvoltarea României.

Am făcut față cu succes provocările în fața cărora ne-am aflat. Trebuie să demonstrăm că suntem serioși, că venim în coaliție cu politici solide pentru continuarea investițiilor, pentru antreprenori, cu politici de protejare a locurilor de muncă, precum și cu unele de manifestare a grijii pentru toți cetățenii”, a spus premierul.

Pe 10 aprilie, Nicolae Ciucă a fost ales președinte al Partidului Național Liberal, după ce în data de 2 aprilie, Florin Cîţu a demisionat din aceasta funcție.

Alegeri interne în PNL. Virgil Popescu şi Dan Motreanu luptă pentru funcţia de prim-vicepreşedinte în echipa lui Nicolae Ciucă

Echipa de conducere a PNL urmează a fi definitivată în acest weekend la Poiana Brașov. Încă de joi, liberalii s-au reunit în Ardeal, în Liga Aleşilor Locali, iar vineri în Consiliul Naţional al formaţiunii.

ADVERTISEMENT

Această reuniune a Ligii Aleşilor Locali va avea loc cu participarea celor 1.200 de primari liberali, iar la Consiliul Naţional al PNL vor fi prezenţi 1.000 de delegaţi.

La Consiliul Naţional al PNL sunt programate alegeri pentru funcţiile de secretar general, prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice şi vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

ADVERTISEMENT

O luptă extrem de interesantă se dă între Virgil Popescu şi Dan Motreanu pentru funcția de prim-vicepreședinte în domeniul strategiilor politice.

Virgil Guran, Vergil Chiţac, Ben Oni Ardelean şi Sorin Moldovan pentru funcţia de vicepreședinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

ADVERTISEMENT

Pentru funcţia de secretar general al PNL candidează Lucian Bode. Candidaturile pentru aceste funcţii s-au putut depune până vineri, 27 mai, notează Agerpres.

La nivel naţional, PNL are următoarele organisme de conducere: Congresul PNL, Consiliul Naţional, Biroul Politic Naţional (BPN) şi Biroul Executiv (BEx). Este prima şedinţă a Consiliului Naţional, de la preluarea şefiei partidului de către Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, ales președinte PNL cu o largă majoritate

Premierul Nicolae Ciucă a fost ales preşedinte al Partidului Naţional Liberal pe 10 aprilie 2022. Cu doar o săptămână mai devreme, Florin Cîţu demisiona din aceasta funcţie.

Înainte de a ajunge în vârful liberalilor, Ciucă era vicepreşedinte PNL în domeniul apărare şi siguranţă naţională.

Tot în debutul lunii trecute, şi Dan Vîlceanu, un apropiet al lui Cîțu, a demisionat din funcţia de secretar general al Partidului Naţional Liberal, funcţie preluată interimar de prim-vicepreşedintele Lucian Bode.

ADVERTISEMENT