News

Rareș Bogdan anunță că PNL are 4 nume pentru alegerile prezidențiale: ”Sunt oameni respectați.”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a dezvăluit recent că liberalii au în acest moment 4 nume pe lista posibililor candidați la alegerile prezidențiale din 2024.
10.05.2022 | 10:42
Rares Bogdan anunta ca PNL are 4 nume pentru alegerile prezidentiale Sunt oameni respectati
Rareș Bogdan, alături de Nicolae Ciucă și alți lideri ai PNL. Foto: hepta.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Rareș Bogdan a participat luni la o emisiune transmisă de hotnews.ro, iar la un moment dat a fost întrebat despre strategia PNL la alegerile prezidențiale.

Rareș Bogdan susține că e devreme să se discute despre varianta Ciucă

În acest context, el a fost rugat să comenteze dacă președintele PNL și totodată prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, ar fi o variantă pentru preluarea mandatului de la Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

E devreme să discutăm. Iohannis e un lider respectat la nivel european, un lider care ajută foarte mult România. Avem un președinte perfect functional.

PNL va căuta o soluție. Cert e că va avea candidat. Avem cel puțin 4 opțiuni pentru Cotroceni. Sunt oameni respectați. Cred că PNL e capabil să vină cu un candidat extrem de bun, care în turul 2 să bată un candidat de stânga.

ADVERTISEMENT

Nu știu care va fi decizia PNL, dar recomandarea mea e să aibă candidat propriu și eu garantez intrarea în turul 2”, a spus Rareș Bogdan pentru hotnews.ro.

Nicolae Ciucă este de puțin timp în PNL

Mai departe, prim-vicepreședintele liberalilor a fost întrebat cât de bine cunoaște Ciucă partidul, având în vedere că s-a înscris în PNL octombrie 2020.

ADVERTISEMENT

Dl Ciucă a fost alături de mine, personal, în campania de la europarlamentare, în cea de la prezidențiale și în cea internă, a lui Florin Cîțu A fost în aproape toate locurile din România.

Cunoaște PNL mult mai mult decât se crede. Și are un talent – a găsit în PNL niște oameni cu care să colaboreze și care cunosc bine partidul: Flutur și Bode”, a mai spus Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

Altfel, acesta s-a referit și momentul în care PNL va preda celor de la PSD conducerea Guvernului României, conform unei înțelegeri stabilite în momentul venirii la guvernare: ”Da, pe 25 mai 2023, conform protocolului coaliției, ar urma să fie o rocadă pe 5 poziții – premier – PSD, viepremier – PNL și 3 miniștri. Vom vedea, dar nu se pune problema ca noi să nu respectăm protocolul.

 

 

 

ADVERTISEMENT