News

Nicolae Ciucă, la Congresul PPE: ”România așteaptă de 10 ani să intre în spațiul Schengen. Această decizie nu mai poate fi amânată”

Într-un discurs susținut la Congresul PPE, premierul Nicolae Ciucă a transmis că România așteaptă de 10 ani să intre în spațiul Schengen, iar ”această decizie nu mai poate fi amânată”.
01.06.2022 | 14:01
Nicolae Ciuca la Congresul PPE Romania asteapta de 10 ani sa intre in spatiul Schengen Aceasta decizie nu mai poate fi amanata
Nicolae Ciucă cere, la Congresul PPE, ca România să fie primită cât mai curând în spațiul Schengen. Sursa foto: captură Facebook
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă participă în această perioadă la Congresul Partidului Popular European (PPE), unde va fi aleasă noua conducere a formațiunii.

Nicolae Ciucă cere, la Congresul PPE, ca România să fie primită cât mai curând în spațiul Schengen

Premierul României a susținut, miercuri, un amplu discurs în fața colegilor săi europeni, la Rotterdam.

ADVERTISEMENT

Oficialul de la București le-a transmis celor din PPE că România aşteaptă de 10 ani să fie primită în Spaţiul Schengen şi consideră decizia nu ar mai trebui amânată.

De asemenea, Nicolae Ciucă le-a mulțumit tuturor celor din familia politică populară pentru sprijinul acordat demersului primirii României în spaţiul Schengen.

ADVERTISEMENT

”În timpul acestei crize, România a arătat că poate asigura graniţa externă a UE şi poate asigura graniţa externă a Schengen.

România așteaptă de 10 ani să intre în spaţiul Schengen şi nu credem că această decizie mai poate fi amânată”, a declarat premierul român.

ADVERTISEMENT

Ciucă le-a mai amintit colegilor săi din PPE de implicarea cetățenilor români și a autorităților în criza refugiaților din Ucraina.

”Oamenii şi autorităţile din România s-au mobilizat şi i-am primit pe ucraineni cu inimile deschise. Am asigurat locuințe, hrană și securitate.

ADVERTISEMENT

Peste 85.000 de oameni din Ucraina încă se află în România, printre care 35.000 de copii ucraineni care merg la cursuri în țara noastră”, a mai precizat șeful Guvernului.

Rezoluție adoptată de PPE: Bulgaria, Croația și România îndeplinesc toate condițiile prealabile necesare pentru a adera la spațiul Schengen

Într-o rezoluție adoptată la Congresul PPE, se precizează că Bulgaria, Croația și România îndeplinesc toate condițiile prealabile necesare pentru a adera la spațiul Schengen și așteaptă în continuare ca decizia de aderare să fie adoptată în cadrul Consiliului.

”Locul Bulgariei, al Croației și al României este în Spațiul Schengen, mai ales acum, când ne confruntăm cu numeroase provocări umanitare și de securitate la frontierele UE”, se arată în document, notează G4Media.

ADVERTISEMENT