Sport

Nicolae Ciucă, laude pentru Hagi și Popescu: ”Aici nimic nu se face întâmplător. Sunt modele de urmat”

Gică Hagi a fost dat exemplu de primul ministru Nicolae Ciucă. Acesta a vizitat Academia de fotbal a ”Regelui” și s-a declarat încântat de modul în care a fost gândit proiectul.
30.08.2022 | 19:31
Nicolae Ciuca laude pentru Hagi si Popescu Aici nimic nu se face intamplator Sunt modele de urmat
Premierul Nicolae Ciucă a vizitat Academia de Fotbal ”Gheorghe Hagi” și a lăudat investițiile inteligente în energia regenerabilă, dar și modul în care sunt pregătiți miii fotbaliști. Sursa foto: Farul Constanța/Facebook
ADVERTISEMENT

Proiectul fotbalistic lansat de Gică Hagi la Constanța este pe placul premierului Nicolae Ciucă. Politicianul a vizitat Academia de fotbal de la malul mării și l-a felicitat pe fostul decar și căpitan al României.

Nicolae Ciucă: ”Dacă vom avea aceeași abordare, vom depăși orice criză”

În mai puțin de 10 ani clubul patronat de Gică Hagi, Farul Constanța, ar trebui să devină, poate, primul din România care va folosi energie regenerabilă și va proteja mediul.

ADVERTISEMENT

La Academia de fotbal pe care o dețină, fostul căpitan al României a implementat tehnologie ecologică și mizează pe o diminuare a emisiilor de carbon, spre zero, până în 2030.

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat baza de pregătire de la malul mării și s-a declarat impresionat de ceea ce a văzut la Ovidiu. Acesta a ținut să-l felicite pe Gică Hagi și să-l dea exemplu pentru toți investitorii din România.

ADVERTISEMENT

”Am reținut de la domnul Gheorghe Hagi că tot ceea ce se face aici nu trebuie să fie cu un milimetru mai jos decât standardele care sunt în cluburile care au reușit să dobândească cele mai înalte victorii pe scena fotbalului european și mondial.

Cred că modelul de muncă, de sacrificiu, de tenacitate, modelul de dedicare pe care le-am văzut aici pot fi folosite pentru fiecare dintre noi, astfel încât, de la nivel de individ, de cetățean, la nivel de familie, de comunitate, la nivel de țară să avem aceeași unitate de abordare în tot ceea ce facem pentru a putea să depășim orice fel de criză.

ADVERTISEMENT

Asta, din punctul meu de vedere, domnule Hagi, domnule Popescu (Gică Popescu, fostl mare jucător al României – n.r.), reprezintă modele de reziliență.

În felul acesta, sunt convins că veți reuși să-i inspirați pe toți cei care se uită la dumneavoastră cu speranță și vă admiră, să se angajeze la efort, la muncă și să-și stabilească propriile obiective, să-și stabilească propriul nivel de ambiție”, a spus Ciucă, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT

Nu doar investițiile în tehnologie l-au impresionat pe Nicolae Ciucă

În cadrul vizitei la Academia de fotbal ”Gheorghe Hagi” premierul Nicolae Ciucă a fost, de asemenea, plăcut surprins de faptul că tinerii care se pregătesc la Ovidiu visând la marea performanță, sunt ghidați și consiliați pentru a deveni nu doar sportivi valoroși, ci și oameni educați.

”Am înţeles că tot ceea ce se desfăşoară aici este încadrat într-un program foarte riguros, nimic nu se face la voia întâmplării, de la partea de antrenament, la partea de şcoală.

Am desprins din dialogul pe care l-am avut că cei care nu performează la şcoală nu pot să continue activitatea sportivă. Am înţeles că există programe de supraveghere medicală, programe de relaxare, programe în care copiii sunt învăţaţi să îşi dozeze efortul şi să îşi folosească talentul”, a mai spus premierul României.

”Ne-am născut prin investiția în copii, vom duce în continuare acest proiect, cât timp avem putere. Tinerii reprezintă ziua de mâine, încercăm să-i sprijinim. Încercăm să revenim la nivel internațional pe planul cel mai mare.

Farul și Academia Hagi o să dea jucători în continuare, o să propună jucători în continuare, pentru că acesta este singurul nostru obiectiv: să continuăm să investim în tineri și să devenim cei mai buni”, a completat Gică Hagi.

ADVERTISEMENT