Sport

Nicolae Dică, mesaj confuz înainte de FCSB – UTA: ”Demiterea mi-o dau când cred eu că e”

Înaintea meciului cu UTA de duminică, Nicolae Dică le-a răspuns celor care au susținut că după umilința cu Silkeborg ar trebuie să renunțe la antrenorat.
15.10.2022 | 13:47
Nicolae Dica mesaj confuz inainte de FCSB  UTA Demiterea mio dau cand cred eu ca e
Nicolae Dică le-a răspuns celor care l-au criticat și spune că nu va renunța la cariera de antrenor. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

După umilința din Europa, 0-5 cu Silkeborg, FCSB încearcă să se revanșeze în SuperLiga, duminică, contra lui UTA. Nicolae Dică le cere jucătorilor să câștige, așa cum au făcut-o, la Ploiești, după înfrângerea din Danemarca. Și spune că, în pofida criticilor, este decis să continue să-și facă treaba.

”E ușor să vorbești din afară”

Evident, dintre întrebările de la conferința de presă de dinaintea jocului cu UTA nu au lipsit cele legate de modul în care a privit criticile aduse după eșecul de joi, cu Silkeborg. Iar Nicolae Dică a reacționat. A anunțat că nu ia în calcul să își dea demisia, dar a dat senzația că se gândește mai mult la demitere.

ADVERTISEMENT

”E ușor să vorbești din afară. Este foarte ușor. Ca și fotbalist sau antrenor, când nu ești implicat, ești cel mai bun. Nu sunt singurul antrenor care pierde două jocuri în această manieră. Sau primește cinci goluri într-un joc.

Alții, antrenori mari, care au pierdut 8-2, 7-1, 5-1, ce să facă? Să-și rupă carnetele de antrenori? Eu nu mi-l rup așa repede.

ADVERTISEMENT

Pentru că am făcut lucruri bune, spun eu, în opt ani de când sunt în această meserie. Și încerc să fiu mai bun de la zi la zi.

Trebuie să ne gândim la ceea ce urmează, nu la ce a fost. Nu mai putem să întoarcem nimic. Trebuie să ne focusăm pe ceea ce vom face în viitor pentru a redresa lucrurile.

ADVERTISEMENT

Acesta este scopul meu. Să mă gândesc ceea ce voi face mâine, poimâine, nu ceea ce s-a întâmplat în trecut. Ce a fost, s-a dus! Demiterea mi-o dau când cred eu că e. Când cred eu că trebuie să îmi dau demisia, atunci mi-o dau. Nu mă iau după altcineva. Când patronul nu va mai avea răbdare, vom avea o discuție și vedem la ce concluzie ajungem”, spune Nicolae Dică.

”În campionat am avut reacție”

În ceea ce privește partida de campionat, Dică spune că așteaptă o reacție a jucătorilor similară cu cea de la Ploiești. ”Am vorbit cu băieții, i-am încurajat. Trebuie să aibă încredere, să aibă curaj, să avem o atitudine bună la meciul de mâine seară, căci doar așa putem să câștigăm.

ADVERTISEMENT

Este important că la fotbal, cum jucăm noi, din trei în trei zile, ai șansa să demonstrezi că poți să schimbi în bine ceea ce ai făcut greșit la meciul trecut.

Important este că în campionat am reușit să legăm două victorii consecutive, ceea ce ne doream, din păcate acum am ”știrbit-o” în Europa.

Acum s-au reglat lucrurile în campionat și nu reușim în Europa. Sunt meciuri din trei în trei zile, este încărcătură, schimbăm jucători de la un meci la altul, adversarii din Europa sunt puternici.

În campionat jucătorii au arătat reacție după meciul tur când am pierdut 5-0. Am reușit să câștigăm cu Petrolul. Același lucru trebuie să facem și acum”, spune Dică.

Cota BETANO pentru FCSB: 2,02 este cota pentru „1x și sub 2,5 goluri” la FCSB – UTA. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT