Sport

Nicolae Stanciu, atac subtil la Răzvan Burleanu: ”Avem nevoie de stabilitate și de un proiect clar!”

Nicolae Stanciu îi contrazice pe șefii FRF. Mijlocașul crede că e nevoie de un proiect pe termen lung la echipa națională pentru a spera la o nouă serie de calificări la turneele finale.
02.01.2022 | 10:08
Nicolae Stanciu atac subtil la Razvan Burleanu Avem nevoie de stabilitate si de un proiect clar
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu este unul dintre fotbaliștii români cu evoluții apreciate la echipa de club, Slavia Praga în momentul de față, dar care nu se poate lăuda cu prea multe realizări în tricoul echipei naționale.

Fotbalistul de 28 de ani are în CV o singură participare la un turneu final, în 2016, ultimul european la care a fost prezentă echipa României. Mijlocașul a atacat discret ”strategia” FRF care vizează doar rezultate pe termen scurt.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu: ”Trebuie un antrenor care să construiască și să aibă timp”

Mijlocașul Slaviei Praga și al României nu este deloc de acord cu oficialii FRF care susțin că viitorul selecționer nu va avea prea mult timp la dispoziție ca să construiască o națională puternică.

Stanciu, care este și unul dintre liderii actualei echipe naționale consideră că oricine va fi numit selecționer trebuie să aibă sprijin total din partea Federației și, mai ales, să i se acorde timp.

ADVERTISEMENT

”Cred că e nevoie de continuitate și de un proiect foarte, foarte bun. De cinci ani și jumătate, de când nu ratez nicio acțiune, am schimbat destul de mulți antrenori.

Ar fi mai OK ca antrenorul care vine să aibă un proiect, dar și un contract pe ani buni, în care să se implice. Acum obiectivul e clar calificarea la Euro, dar cred eu că avem nevoie de stabilitate și un proiect clar.

ADVERTISEMENT

Trebuie să știi că ai un antrenor care încearcă să construiască și să aibă un anumit timp”, a declarat Nicolae Stanciu, pentru GSP.ro.

Nicolae Stanciu a debutat în națională în anul ultimei participări la un turneu final

Mijlocașul Slaviei Praga a adunat 54 de meciuri în tricoul echipei naționale, pentru care a și marcat de 11 ori. Primul gol l-a înscris la debutul pentru ”tricolori”, pe 23 martie 2016.

ADVERTISEMENT

În același an, a disputat și primul meci oficial, contra Franței, la Turneul Final al Campionatului European, ultimul la care a participat România. Fotbalistul consideră ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din Qatar cel mai mare eșec personal din 2021.

”Cred că acum am avut o șansă bună să ajungem acolo (la Turneul Final al Cupei Mondiale din Qatar – n.r.). Era de datoria noastră să mergem la baraj. Chiar dacă aveam adversari destul de grei și era dificil, datoria noastră era să ajungem măcar acolo. Pentru mine a fost cea mai mare dezamăgire și singura din 2021”, a spus Stanciu, pentru sursa citată.

Următorul turneu final pe care Nicolae Stanciu și România l-ar putea bifa este Europeanul din 2024. Fotbalistul știe că ar putea fi una dintre ultimele oportunități de a juca la un asemenea nivel și speră să joace în Germania.

”Cu siguranță următorul Euro trebuie să fie obiectivul principal pentru echipa națională. Sunt ceva ani din 2016, iar Liga Națiunilor ne poate ajuta. Trebuie să facem tot posibilul să ne calificăm la Euro din grupa preliminară”, a adăugat Stanciu.

ADVERTISEMENT