Sport

Nicolae Stanciu, încă o pasă de gol în China. Ce notă a primit mijlocașul

Nicolae Stanciu a fost din nou decisiv la Wuhan și e unul dintre cei mai buni pasatori din campionatul Chinei. Nota primită de internaționalul român
16.07.2023 | 18:23
Nicolae Stanciu inca o pasa de gol in China Ce nota a primit mijlocasul
Nicolae Stanciu a reușit 10 pase de gol în 18 meciuri în acest sezon. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a revenit la naționala României, iar mijlocașul a fost căpitanul lui Wuhan Three Towns la ultimul meci din campionat, când a reușit al zecelea assist al sezonului.

Nicolae Stanciu a ajuns la 10 pase decisive la Wuhan

Nicolae Stanciu a reușit încă un assist în meciul încheiat la egalitate cu Beijing Guoan, scor 1-1, în etapa a 17-a din China. Jucătorul în vârstă de 30 de ani a fost integralist.

ADVERTISEMENT

Beijing Guoan a deschis scorul în minutul 15 prin Fang Hao, iar echipa lui Nicolae Stanciu a reușit să egaleze cu doar nouă minute înainte de final, după golul marcat de Yang Li din pasa românului.

Căpitanul echipei naționale a României a primit o notă pe măsură din partea a Sofascore: 7,6, numai că rezultatul îi lasă pe Wuhan pe locul opt în clasament, cu 24 de puncte.

ADVERTISEMENT

Stanciu a ajuns la 9 pase de gol în campionat și una în Supercupa Chinei, câștigată de Wuhan cu 2-0 în fața celor de la Shandong Taishan.

În sezonul 2022-2023 din Chinese Super League, Stanciu a jucat 27 de meciuri, a înscris 10 goluri și a dat 12 pase decisive, devenind primul fotbalist român campion în patru țări diferite.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu e noul căpitan al naționalei României

Nicolae Stanciu nu simte presiunea banderolei de la echipa națională și a vorbit despre performanțele pe care le-a reușit: „Când am aflat că sunt primul român din istorie care câștigă titlul de campion în 4 țări diferite și că mai sunt în jur de 40 de jucători în lume care au reușit asta, am realizat că toată munca și sacrificiile pe care le-am făcut de-a lungul carierei nu au fost în zadar.

Faptul că am ajuns la această performanță mă face să uit de toată suferința, de efortul depus, de timpul petrecut departe de cei dragi. Mă motivează să muncesc și mai mult, să progresez și să devin cea mai bună versiune a mea, atât pe terenul de fotbal, cât și în viața de zi cu zi.

ADVERTISEMENT

Îmi doresc ca în continuare să-mi pot face țara, părinții, frații, soția și fetițele noastre mândri de mine!”, spunea jucătorul după ce a devenit campionul Chinei.

ADVERTISEMENT