News

Nicole Ciucă vrea ca profesioniștii să se implice în viața politică. ”Politica e arta de a reuși”

Președintele PNL spune că cei care au făcut performanță în viața profesională trebuie să își asume și responsabilitatea politică.
05.04.2024 | 23:11
Nicole Ciuca vrea ca profesionistii sa se implice in viata politica Politica e arta de a reusi
Nicolae Ciucă spune că guvernarea PNL a dus absorbția fondurilor europene la 90% Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, a fost laBotoșani, la evenimentul de lansare a candidaților, însoțit de Lucian Bode, Ilie Bolojan și Gheorghe Flutur. Șeful PNL le-a recomandat liberalilor din Moldova să importe modelele de succes din Ardeal.

Nicole Ciucă vrea ca profesioniștii să se implice în viața politică

Liderul liberalilor a declarat că cei care au avut rezultate în viața profesională trebuie să aibă și o responsabilitate politică pentru că e nevoie de oameni care au demonstrat în viață.

ADVERTISEMENT

“Am să încep de la chestiunea aceea cu pescuitul. Mi-a plăcut foarte mult. E biblică. Să-i învățăm pe oameni să pescuiască decât să aștepte să primească pește.

Obiectivul nostru discutat la PNL e de a veni în funcții de conducere cu oameni care au făcut ceva în viață.

ADVERTISEMENT

Este foarte important ca cei care au performat profesional să vină să-și asume responsabilitatea politică, pentru că politica se face cu oameni care au înțelepciune, care au demonstrat în viața lor. Politica e arta de a reuși.

Venim de la Flămânzi, am oprit acolo, pentru că primarul nostru liberal a reușit să finalizeze un proiect pe mobilitate urbană, cu care și noi trebuie să ne mândrim, ADR Nord Vest.

ADVERTISEMENT

La Flămânzi, administrația liberală a reușit să atragă fondurile și să investească. Este un exemplu. (…)

Dacă e să comparăm cu ce se întâmplă la nivelul județelor din Ardeal, unde de ani de zile de nenumărate mandate administrația liberală a reușit să pună în practică tot ce și-a propus și să aducă un exemplu la nivel național.

ADVERTISEMENT

Încercăm să aducem modele din Ardeal și nu numai. Putem vorbi și de modelul liberal de la Suceava”, a declarat Nicolae Ciucă.

Liberalii, cea mai mare absorbție a fondurilor europene

Acesta a mai făcut referire și la investițiile în infrastructură și a precizat că liberalii au reușit cea mai mare absorbție a fondurilor europene. ajungând la 90%.

“Și la Suceava, și la Bihor, și în municipiul Oradea sunt proiecte care dincolo de ce a reprezentat partea de servicii pentru cetățeni, trebuie să vedem concretețea nivelului de investiții atins la nivelul județului, trebuie să vedem acea interconectivitate.

Împreună cu domnul Flutur, cu domnul secretar general Bode, știm cu toții cât s-a trudit pentru Autostrada Moldovei, știm cu toții că terminalul duce până la Suceava și Siret. Vrem în continuare să reprezinte componența de interconectivitate cu proiectele cu Ucraina.

Știu cât de mult a trudit Ilie Bolojan să lege Bihorul de infrastructura mare a rețelei de autostrăzi, să lege Crișana de Banat.

În guvernarea liberală, în 2022, s-a reușit să avem o creștere economică sănătoasă, creștere pe investiții. Acestea sunt doar câteva din argumentele pe care noi trebuie să le comunicăm oamenilor.

Nu mai vorbim de creșterea pensiilor pentru că pe guvernare liberală au crescut cu 60%”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT