Sport

Dinamo l-a dat afară pe omul lui Ovidiu Burcă! Anunțul oficial al clubului confirmă Fanatik

Conducerea lui Dinamo face eforturi disperate pentru a redresa corabia care se scufundă, astfel că Andrei Nicolescu a renunțat la un personaj cheie din club.
21.12.2023 | 19:18
Dinamo la dat afara pe omul lui Ovidiu Burca Anuntul oficial al clubului confirma Fanatik
Nicolescu l-a dat afară pe omul lui Burcă! Cine vine director sportiv la Dinamo. Exclusiv . Foto: Sport Pictures EU
ADVERTISEMENT
21-12-2023
17:22

Dinamo s-a despărțit de Gabi Glăvan

Dinamo a oficializat despărțirea de directorul sportiv Gabi Glăvan, informație oferită de FANATIK încă de acum cu 5 zile.

”Mulțumim, Gabi Glăvan! Dinamo 1948 București și directorul sportiv Gabi Glăvan au convenit astăzi, pe cale amiabilă, încetarea raporturilor contractuale.

‘Clubul nostru apreciază profesionalismul lui Gabi Glăvan și îi mulțumește public, pe această cale, pentru activitatea desfășurată pentru echipă. Mult succes în carieră, Gabi!’, este mesajul administratorului special Andrei Nicolescu, transmis prin intermediul paginilor oficiale de comunicare Dinamo 1948 București”, se arată pe pagina de Facebook a clubului din Ștefan cel Mare.

 

Mai exact, conform surselor FANATIK, Andrei Nicolescu l-a curățat și pe directorul sportiv Gabi Glăvan, cel care coordonat campania ratată de transferuri. Așa cum FANATIK anunța în exclusivitate încă din luna mai, Gabi Glăvan era văzut drept persoana potrivită pentru postul de director sportiv al ”câinilor”.

Nicolescu l-a dat afară pe omul lui Burcă!

Din păcate pentru directorul sportiv al dinamoviștilor, campania de transferuri pentru care a girat poate fi considerată un eșec total, în condițiile în care la Dinamo există jucători cu salarii destul de mari, în timp ”câinii” sunt la peste 10 puncte de salvarea de la retrogradare. În acest context, administratorul special Andrei Nicolescu i-a arătat ușa lui Glăvan, iar acum se duc lupte grele pentru a ocupa postul vacant.

ADVERTISEMENT

Dacă Andrei Nicolescu ar opta pentru Vlad Munteanu, Răzvan Zăvălean l-ar prefera pe Bogdan Apostu, cel care a făcut minuni din umbră la Corvinul Hunedoara. De menționat că legenda dinamovistă Marius Niculae a refuzat deja propunerea de a veni director sportiv, pentru a rămâne alături de Ionuț Lupescu și Ionel Dănciulescu în proiectul CS Dinamo.

Pe 26 iunie 2023, dinamoviștii îl prezentau cu mare fast pe Gabriel Glăvan, văzut drept un profesionist cu un CV interesant, care ar fi capabil să obțină performanțe notabile cu Dinamo. ”Clubul Dinamo 1948 București, prin intermediul canalelor de comunicare, este încântat să anunțe, în mod oficial, numirea lui Gabriel Glăvan în funcția de director sportiv! Gabi este unul dintre oamenii pe care suporterii dinamoviști îi cunosc de la începutul sezonului, el ajutând clubul Dinamo și din postura neoficială pe tot parcursul competițional din Liga a II-a.

ADVERTISEMENT

Pentru acest lucru, suflarea dinamovistă îi este recunoscătoare și îi mulțumește pe deplin! Gabriel Glăvan a bifat în cariera de scouter Oțelul Galați, Universitatea Craiova, a format și condus departamentul de scouting al FC Voluntari și UTA Arad, echipe la care a preluat și rolul de analist video și Performance Analyst.

Gabriel a fost Video și Performance Analyst și la România U21. El este, în prezent, lector în cadrul Licențelor UEFA B, A și PRO din cadrul Școlii Federale de Antrenori, unde predă modulul de analiză și Scouting, el și echipa lui formând inclusiv primul curs dedicat analizei și Scouting-ului din România”, se mândreau dinamoviștii în acel moment.

ADVERTISEMENT

Gabi Glăvan, pariul pierdut al dinamoviștilor

Vlad Iacob, administrator special la Dinamo în acel moment, avea doar cuvinte de laudă la adresa lui Glăvan, în direct la FANATIK SUPERLIGA“Este o persoană cu expertiză, un tânăr care a studiat foarte mult şi care lucrează în fotbal de la o vârstă foarte fragedă. A avut reuşite remarcabile, dar este puţin cunoscut pentru publicul larg, însă este o persoană compatibilă cu viziunea mea, a lui Burcă şi cu cea a managementului executiv.

A lucrat la cluburi de fotbal din Liga 1. Este o persoană care a învăţat foarte mult, cu multe cursuri şi un master prestigios în zona tehnică din fotbal. Este o persoană foarte competentă şi îi dezvăluim numele când o să semnăm contractul.

ADVERTISEMENT

Ceea ce pot să spun că dincolo de reuşitele de pe plan profesional, a identificat şi a recrutat jucători care au ajuns la un nivel foarte bun în România. A făcut scouting şi ştie să coordoneze şi care sunt metodologiile. Cu siguranţă va ajuta Dinamo şi m-a ajutat până acum pro bono. M-am sfătuit cu el în multe chestiuni”, declara în acel moment Vlad Iacob.

Un apropiat al antrenorului de atunci Ovidiu Burcă, Gabi Glăvan era lăudat pentru capacitățile sale de a alege jucători capabili să îndeplinească obiective mărețe pentru ”câini”. Din păcate a fost contrazis de realitate, căci după nici 6 luni de ”domnie”, Dinamo e ca și retrogradată cu actualul lot, în timp ce majoritatea transferurilor sunt considerate a fi un eșec.

ADVERTISEMENT
Tags: