News

Nicotina ar putea ajuta în lupta cu Covid-19. Specialiștii francezi au făcut o descoperire incredibilă

23.04.2020 | 15:19
Nicotina ar putea ajuta în lupta cu Covid-19. Specialiștii francezi au făcut o descoperire incredibilă
Nicotina ar putea să ajute în lupta cu Covid-19. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nicotina ar putea avea efect protector împotriva Covid-19, conform unui studiu recent publicat de o echipă de cercetători din Franța.

Nicotina ar putea ajuta în cazul coronavirus

Spitalul La Pitie-Salpetricre din Paris a efectuat deja teste preventive și terapeutice cu plasturi de nicotină, conform TVR.

ADVERTISEMENT

Surprinzător, studiul demontează credința populară care-i dădea victime sigure pe fumători. Conform francezilor, din totalul pacienților spitalizați cu Covid-19, o mică parte sunt fumători.

Mai mult, după ce au efectuat un studiu pe 350 de persoane, francezii au decretat: „Dintre aceşti pacienţi doar 5% erau fumători, adică cu 80% mai puţini fumători în rândul pacienţilor cu COVID decât în cazul populaţiei generale de acelaşi sex şi aceeaşi vârstă”.

ADVERTISEMENT

Ar exista o explicație științifică pentru acest lucru, conform experților în domeniu. Ipoteza este că, prin legarea la receptorul celular utilizat de coronavirus, nicotina îl împiedică sau îl reţine să se ataşeze de acesta şi, prin urmare, să pătrundă în celule şi să se răspândească în organism”, a explicat profesorul Jean-Pierre Changeux de la Institutul Pasteur.

Receptorul nicotinic al acetilcolinei ar explica și de ce oamenii rămân fără miros și gust după ce se îmbolnăvesc cu Covid-19.

În următoarea etapă vor fi administrați plasturi nicotinici în dozaje diferite în trei studii, în funcție de situația în care se află pacientul.

ADVERTISEMENT

Preventiv, lucrătorii sanitari, angajații sistemului medical vor primi acești plasturi pentru a vedea dacă-i ajută. Ulterior, vor primi pacienții internați, pentru a se observa în ce măsură sunt reduse simptomele.

În final, vor primi acești plasturi pacienții aflați în stare gravă, internați la terapie intensivă, pe care se încearcă o multitudine de tratamente experimentale.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri