Life

Niculina Stoican pregătește un spectacol în memoria lui Petrică Mîțu Stoian: ”O să respectăm legislația și hotărârea familiei”

Niculina Stoican este hotărâtă să organizeze un spectacol în memoria lui Petrică Mîțu Stoian, deși familia regretatului artist a interzis folosirea numelui său.
28.11.2022 | 18:22
Niculina Stoican pregateste un spectacol in memoria lui Petrica Mitu Stoian O sa respectam legislatia si hotararea familiei
Niculina Stoican pregătește un spectacol în memoria lui Petrică Mîțu Stoian. Sursă foto: Instagram / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

S-a împlinit deja un an de la moartea lui Petrică Mîțu Stoian, iar colegii săi de breaslă nu i-au uitat numele.

Niculina Stoican organizează un spectacol în memoria lui Petrică Mîțu Stoian

Deși familia lui Petrică Mîțu Stoian a interzis oficial folosirea numelui artistului printr-o ordonanță președințială, se pare că artiști precum Niculina Stoican au găsit și o cale de mijloc.

ADVERTISEMENT

Celebra cântăreață de muzică populară care a avut ocazia să îl cunoască pe Petrică Mîțu Stoian și care de asemenea este și manager la Ansamblul Folcloric Maria Tănase își dorește să respecte dorința familiei.

Pe de altă parte, acest lucru nu o împiedică să organizeze spectacolul în memoria lui Petrică Mîțu Stoian.

ADVERTISEMENT

Cântăreața a dezvăluit că va folosi doar imagini care se regăsesc în arhiva ansamblului, la care și artistul a fost angajat la un moment dat.

Niculina Stoian consideră că Petrică Mîțu Stoian merită acest lucru, iar lucrurile vor fi făcute așa cum este nevoie, pentru a nu încălca nici dorința familiei.

ADVERTISEMENT

”Va fi un spectacol in memoriam, se va cânta din repertoriul lui, vom fi soliștii de la Maria Tănase, pentru că el aici și-a încheiat cariera artistică. De la noi a ieșit la pensie.

Vor mai fi de la Doina Gorjului, pentru că acolo a început cariera lui de solist profesionist. Pe scenă vor mai fi tineri din Mehedinți și am invitați din țară, pe cei care îi știam eu de el apropiați”, a declarat pentru viva.ro, Niculina Stoican.

ADVERTISEMENT

Niculina Stoican va respecta dorința familiei regretatului artist

Celebra cântăreață de muzică populară spune că nu se află în război cu nimeni și că face doar ceea ce este corect atât pentru regretatul artist, cât și pentru ea.

Mai mult de atât, aceasta înțelege parțial dorința familiei însă nu își dă seama de ce nu se dorește ca imaginea acestuia să fie în continuare păstrată vie, fie că este vorba despre un spectacol.

”Eu nu sunt în război cu nimeni. Vreau să fac ce este corect și deontologic și pentru el și pentru mine, și ca manager, și ca și colegă. (…) 

Mi se pare ireal, totuși. Cum să-l pomenești, să faci un spectacol și să i se cânte piesele piesele, și dacă nu îl arăți lumii să îl păstrezi viu în memoria colectivă, pentru ce?”, a mai adăugat artista, pentru viva.ro.

Niculina Stoican a amintit și de momentul în care artistul s-a stins din viață, iar colegii săi au fost extrem de preocupați de tot ceea ce s-a întâmplat cu el.

”Noi suntem ăia care atunci când s-a întâmplat cu el, am avut cea mai mare grijă și cea mai mare responsabilitate”, a mai completat Niculina Stoican, pentru sursa citată.

Menționăm că Niculina Stoican și Petrică Mîțu Stoian erau buni prieteni. Cântăreața l-a și visat la un moment dat, la ceva timp după ce acesta a încetat din viață.

ADVERTISEMENT