Sport

Nicușor Bancu s-a accidentat în Rapid – U Craiova 2-2 și nu va mai juca în 2022! Edi Iordănescu, mesaj de încurajare. Update exclusiv

Nicușor Bancu a ieșit accidentat din meciul Rapid - U Craiova și ratează convocarea la echipa națională. Căpitanul oltenilor va lipsi de pe gazon o perioadă extrem de lungă.
15.11.2022 | 21:35
Nicusor Bancu sa accidentat in Rapid  U Craiova 22 si nu va mai juca in 2022 Edi Iordanescu mesaj de incurajare Update exclusiv
Nicușor Bancu va sta departe de gazon între 4 și 6 luni după accidentarea din Rapid - U Craiova 2-2. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
15-11-2022
19:42

Edi Iordănescu i-a transmis un mesaj emoționant lui Nicușor Bancu

Unul dintre cei mai buni „tricolori” în 2022, Nicușor Bancu a primit un mesaj de susținere din partea selecționerului Edi Iordănescu, după ce căpitanul „Științei” a aflat că va lipsi de pe gazon între 4 și 6 luni.

„Am primit cu mâhnire și îngrijorare verdictul medical în privința lui Nicușor Bancu. Îi transmit toată susținerea mea și a staff-ului echipei naționale, sunt alături de el în această încercare așa cum am fost și sunt alături de Ianis Hagi și Iulian Cristea, ultimii tricolori care au trecut prin accidentări grave. Unul dintre cei mai eficienți jucători la precedenta acțiune a reprezentativei, Nicușor Bancu rămâne un jucător de bază al naționalei noastre.

Îl asigură că îl așteptăm înapoi în familia Româniie, unde avem semnale că vor reveni după indisponibilități și Man, Mihăilă, Chiricheș sau Radu. Din păcate, continuă situația dificilă cauzată de accidentări. Tănase și Alibec trec la rândul lor prin astfel de situații, dar îi asigur pe toți de sprijinul și încrederea noastră. Multă sănătate, și vă așteptăm să luptăm împreună”, a transmis Edi Iordănescu.

15-11-2022
07:24

Nicușor Bancu va lipsi o perioadă îndelungată de pe gazon

Verdict crunt pentru Nicușor Bancu. Căpitanul oltenilor nu va mai juca fotbal în 2022, după accidentarea suferită în Rapid – U Craiova 2-2. Jucătorul de bandă stânga va fi supus unei intervenții chirurgicale, iar perioada de recuperare este de 4-6 luni.

„Nicușor Bancu, căpitanul nostru, are nevoie de o intervenție chirurgicală și o perioadă de recuperare între 4 și 6 luni. La cum îl știm, în 3 luni este înapoi pe teren să apere culorile Universității Craiova. Nu mai este nevoie să spunem că toată suflarea alb-albastră este alături de el.

Și nu avem voie să uităm că BancOne, accidentat fiind, a refuzat să iasă de pe teren în meciul din Giulești cu Rapid. Un sacrificiu pentru culorile alb-albastre demn de un CĂPITAN al Științei!”, a anunțat Universitatea Craiova, pe Facebook.

12-11-2022
22:09

Mihai Rotaru confirmă FANATIK: "Vătăjelu va merge la lot, Bancu se întoarce la Craiova"

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova a confirmat informația FANATIK într-o intervenție la Digi Sport. Vătăjelu îi va lua locul lui Bancu la echipa națională. A oferit detalii și despre starea lui Nicușor Bancu, accidentat în Rapid – U Craiova 2-2.

“Bancu se întoarce cu noi la Craiova. Vătăjelu va merge la lot. Trebuia să ceară schimbare de când a simţit ceva. A auzit cum a trosnit ceva. Mâine va face RMN. Poate să pună piciorul jos. Aşa e el, un luptător”, a spus Mihai Rotaru la Digi Sport.

Selecționerul Edi Iordănescu s-a lovit de o multitudine de probleme înaintea partidelor amicale cu Slovenia și Moldova, ultima dintre acestea fiind accidentarea lui Florin Tănase, anunțată în exclusivitate de FANATIK.

Accidentat în Rapid – U Craiova, Nicușor Bancu ratează convocarea la echipa națională. Bogdan Vătăjelu îi va lua locul în lotul lui Edi Iordănescu

Conform teoriei care spune că ce începe prost se termină și mai prost, Nicușor Bancu s-a accidentat în repriza a doua a întâlnirii Rapid – U Craiova, din etapa a 18-a din SuperLiga, și ratează convocarea la echipa națională. FANATIK a aflat că Bancu va fi înlocuit la echipa națională chiar de colegul său de la Universitatea Craiova, Bogdan Vătăjelu.

ADVERTISEMENT

Fundașul stânga a început ca titular jocul din Giulești, dar în minutul 54 s-a prăbușit pe teren și a dat senzația că are probleme la ligamente. Bancu a fost scos în afara terenului pentru îngrijiri medicale și după câteva minute a revenit pe gazon.

Doar că el nu a putut sta pe teren decât până în minutul 76. Nicușor Bancu a avut noi probleme medicale și Mirel Rădoi a fost nevoit să-l schimbe cu Ivan Martic. Fundașul urmează să fie supus unor investigații suplimentare, dar în acest moment este incert pentru convocarea la națională.

ADVERTISEMENT

Lista jucătorilor care nu au fost lăsați de cluburi la națională

Această acţiune nu are loc într-o dată oficială FIFA, iar astfel cluburile nu sunt obligate să cedeze jucătorii la prima reprezentativă. Acest lucru i-a creat mari bătăi de cap lui Edi Iordănescu, care s-a văzut privat de prezența unor jucătorim importanți.

FANATIK a aflat lista completă a selecţionerului cu jucătorii care nu au putut să vină pentru că au refuzat cluburile să îi lase. Lor li se adaugă şi doi cu accidentări mai vechi, este vorba de Ionuț Radu și Vlad Chiricheș.

ADVERTISEMENT

Nicu Stanciu, Deian Sorescu, Alexandru Paşcanu, Dennis Man, Valentin Mihăilă, Deian Sorescu, Virgil Ghiţă şi Andrei Raţiu nu au putut să onoreze convocările, fiind blocaţi de cluburile lor.

În aceste condiţii, cele două amicale sunt un prilej bun ca unii jucători să îşi facă debutul în echipa naţională. Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Antonio Sefer este în premieră la lotul naţional şi alături de el pot să îşi facă debutul Alexandru Pantea, Raul Opruţ, Daniel Boloca sau Claudiu Petrila.

ADVERTISEMENT

În poartă este o situaţie inedită. Niciunul dintre cei trei portari convocaţi nu şi-au făcut încă debutul în prima reprezentativă. Horaţiu Moldovan, Ştefan Târnovanu şi Mihai Popa au zero selecţii.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,52 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Slovenia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT