Sport

Nicușor Bancu, promisiune față de suporterii Universității Craiova: „O să fie un sezon total diferit! Va fi anul nostru”. Video

Nicușor Bancu se pregătește de revenirea la Universitatea Craiova, însă până atunci le-a făcut o promisiune suporterilor „alb-albaștrilor”.
23.06.2023 | 16:22
Nicusor Bancu promisiune fata de suporterii Universitatii Craiova O sa fie un sezon total diferit Va fi anul nostru Video
Nicușor Bancu, promisiune față de supoterii Universității Craiova: „O să fie un sezon total diferit! Va fi anul nostru”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu speră într-un sezon de excepție al Universității Craiova în SuperLiga, după transferul lui Alexandru Mitriță. Căpitanul „alb-albaștrilor” le promite suporterilor o ediție total diferită de campionat după ratarea cupelor europene și așteaătă cu nerăbdare să revină în tricoul „juveților” după accidentare.

Nicușor Bancu, pași importanți pentru revenirea la Universitatea Craiova: „Totul a decurs exact cum am plănuit. Mi-au lipsit băieții și meciurile”

Universitatea Craiova are ambiții mari pentru următorul sezon din SuperLiga, iar oltenii se pregătesc intens în Bulgaria. Nicușor Bancu este alături de lotul lui Eugen Neagoe la Bansko și mărturisește că totul decurge exact cum fotbalistul a plănuit după accidentarea de pe Giulești.

ADVERTISEMENT

Căpitanul „alb-albaștrilor” nu i-a putut ajuta pe olteni în 2023, însă este pregătit să revină în forță la Universitatea Craiova. Acesta a mărturisit că a fost dificil să îi privească pe colegii săi din tribunele stadionului „Ion Oblemenco”.

„Mă bucur foarte mult că sunt în cantonament cu băieții, în iarnă nu am reușit să ajung din cauza accidentării. Totul a decurs exact cum am plănuit să încep pregătirea de vară cu băieții, mai fac și în sala de forță, dar antrenamentele le fac cu echipa.

ADVERTISEMENT

Mi-au lipsit băieții și meciurile care sunt cele mai importante pentru noi fotbaliștii. Îți dorește foarte mult să joci, este cel mai urât lucru să te antrenezi singur și să stai în tribune, să nu poți să îți ajuți echipa. Știam că o perioadă lungă nu o să fac asta după ce m-am accidentat, dar după cum a fost prima destul de grea, a doua a fost la fel dacă nu mult mai grea”, a mărturisit Nicușor Bancu.

Nicușor Bancu a dezvăluit că Alin Burileanu a avut un rol important în recuperarea după accidentarea groznică din finalul anului 2022. Kinetoterapeutul echipei naționale l-a pus pe piciore pe căpitanul Universității Craiova într-un timp record.

ADVERTISEMENT

„Sper să revin la fel de motivat și cu o dăruire la fel de mare ca până acum. Este foarte important să stai bine mental, am avut noroc și cu Alin Burileanu unde am făcut recuperarea, cu cei din staff-ul medical de la echipa care m-a ajutat foarte mult să trec peste această perioadă.

Mergeam la Alin ca și un prieten, să fac tot ce trebuie pentru picior și să vorbesc cu el, nu mergeam ca și cum ar fi o povară și acest lucru a contat foarte mult. Dacă era în altă țără poate era și recuperarea mai lungă. Și înaintea, dar și după operație vorbeam cu familia, prietenii apropiați, colegii mă sunau mereu la câteva zile. Acest lucru te motivează să revii cât mai repede, să tragi tare la clinică ca să vii lângă ei”, a spus căpitanul oltenilor.

ADVERTISEMENT

Nicușor Bancu se bucură că este alături de lotul Universității Craiova în cantonament: „Este cea mai importantă perioadă pentru fotbaliști”

Nicușor Bancu a subliniat importanța cantonamentului pentru fotbaliști înaintea startului de sezon din SuperLiga. Internaționalul român a declarat că „juveții” trebuie să își reîncarce bateriile pentru a-i domina pe adversarii din campionat.

Căpitanul Universității Craiova a rememorat și primul cantonament de la Universitatea Craiova sub comanda lui Jerry Gane în 2014. La acea vreme, fundașul stânga a fost în probe la formația din Bănie de la CSM Slatina, clubul la care Nicușor Bancu și-a făcut debutul în fotbalul românesc.

„Este cea mai importantă perioadă pentru fotbaliști (n.r. cantonamentul) pentru a putea ține pe toate perioada verii și până la cantonamentul de iarnă, tot ce acumulăm ce ajută în campionat și pe teren, să putem să alergăm și să fim la capacitate maximă.

Așa poți să îi domini pe adversari, pregătindu-te aici foarte bine îi poți domina pe adversari în campionat. Știu că m-au luat în probe de la Slatina, am mers cu domnul Jerry Gane care este secund la națională și am jucat două, trei meciuri să vadă cum sunt.

Până la urmă s-a concretizat acest transfer și este cea mai mare bucurie pentru mine. Au trecut aproape nouă ani, mă apropri de al 10-lea, sper să fiu să fiu sănătos pentru că asta contează cel mai mult, nu mă mai gândesc la plecare sau altceva. În viață le faci pe toate dacă ai sănătate”, a declarat Nicușor Bancu.

Nicușor Bancu, promisiune față de suporterii Universității Craiova: „O să fie un sezon diferit! Cred că va fi anul nostru”

Universitatea Craiova și-a refăcut banda stângă odată cu transferul lui Alex Mitriță anunțat în exclusivitate de FANATIK. Nicușor Bancu a dezvăluit că mijlocașul și-a dorit mult să revină în Bănie și le promite suporterilor un sezon total diferit cu „Piticul” în ofensiva oltenilor.

„Mă bucur foarte mult că s-a reîntors, am vorbit cu el și acum un an de zile, își dorea foarte mult să vină cum a zis și el, dar a mai stat puțin acolo, a fost bine pentru el și familie. Mă bucur că a venit la noi, aveam nevoie de un jucător ca el. Mă înțeleg foarte bine cu el, s-a văzut asta cât a fost aici.

Sperăm ca și sezonul acesta să facem unul la fel de bun ca înaintea plecării. Orice echipă are nevoie de băieți cu experiență, tinerii trebuie să aibă anumite modele, altfel poate nu ar fi ok ca ei să joace direct titulari. Noi le insuflăm un spirit, o dorință de a juca pentru această echipă și văzându-ne că facem acest lucru, probabil și pentru ei este un lucru foarte bun.

Mi-a fost dor de suporteri, vreau să mă întorc din nou pe gazon. Să fie alături de noi în acest sezon, le promit că o să fie un sezon total diferit odată cu venirea lui Mitri și celor care suntem aici. O să fie anul nostru”, a declarat Nicușor Bancu.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 6.00 este cota pentru „Câștigător Liga 1 2023/2024: Universitatea Craiova”

ADVERTISEMENT