News

Nicușor Dan anunță anularea definitivă a PUZ-urilor din patru sectoare. Primarul denunță „mafia imobiliară în complicitate cu politicienii”

Nicușor Dan anunță anularea definitivă a PUZ-urilor din Sectoarele 1,3,5,6. „Cea mai mare afacere de corupţie a administraţiei PSD 2016-2020”
28.03.2024 | 14:01
Nicusor Dan anunta anularea definitiva a PUZurilor din patru sectoare Primarul denunta mafia imobiliara in complicitate cu politicienii
Primarul general a spus că efectele derogărilor de la lege în urbanism se traduc prin corupție și afectarea interesului public / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat, joi, că planurile urbanistice zonale (PUZ) din Sectoarele 1,3,5 și 6 ale Capitalei sunt anulate definitiv. Edilul a denunțat „mafia imobiliară” care este „în complicitate cu politicienii”.

Nicușor Dan: „Cea mai mare afacere de corupţie a administraţiei PSD 2016-2020”

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a declarat, joi, că PUZ-urile din Sectorul 1, Sectorul 3, Sectorul 5 și Sectorul 6 sunt definitiv anulate iar cele de la Sectoarele 2 și 4 sunt, începând de luni, suspendate din nou. Primarul a acuzat că este vorba de „cea mai mare afacere de corupție a administrației PSD” din perioada 2016-2020.

ADVERTISEMENT

”Noi am avut şase PUZ-uri de sector, câte unul pentru fiecare sector, în momentul acesta, avem anulate definitiv PUZ-urile de la sectoarele 1, 3, 5 şi 6 şi cele de la Sectoarele 2 şi 4, începând de luni, sunt din nou suspendate, amândouă. Este cea mai mare afacere de corupţie a administraţiei PSD 2016-2020, de departe”, a declarat Nicușor Dan.

Milioane și miliarde de euro

Primarul general a spus că PUZ-urile de la Sectoarele 3,4,5 și 6 reprezintă o afacere de corupție de milioane de euro, în timp ce în cazul celor de la Sectoarele 1 și 2 se ridică la miliarde de euro.

ADVERTISEMENT

„Parcul Verdi este o afacere de corupţie de 10 – 20 de milioane de euro. PUZ-urile de sector este o afacere de corupţie de câteva miliarde de euro. Adică PUZ-urile de la sectoarele 3, 4, 5, 6 au adus foloase necuvenite de câteva sute de milioane de euro, iar cele de la sectoarele 1 şi 2, foloase necuvenite de miliarde de euro, pentru că sunt zonele de nord”, a spus Dan.

Instituțiile statului nu au acționat, denunță primarul

Ca primar general, a spus Nicușor Dan, a acționat și a făcut plângeri penale dar a spus că instituțiile statului nu au acționat. „Suntem într-o zonă de 52 de hectare care în planul urbanistic general erau prevăzute ca sere”, a declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă organizată în zona Bulevardului Metalurgiei.

ADVERTISEMENT

”Deci proprietarii acestor terenuri puteau să cultive plante sau dacă voiau, conform legii mediului, puteau să schimbe destinaţia şi să schimbe destinaţia şi să transforme spaţiul în spaţiu verde, sau puteau să vândă la un preţ foarte mic către autoritatea locală care să să facă aici un parc de 52 de hectare, Ce înseamnă 52 de hectare? Cât Herăstrăul, fără apă.

Au venit la Consiliul General şi consilierii au votat, ne întrebăm cum, şi deodată valoarea terenurilor a crescut doar pentru cele 52 de hectare, la ochi, cu 200 de milioane de euro. Dintr-o ridicare de mână. Ce înseamnă pentru Bucureşti asta? E imposibil să găseşte o soluţie de trafic pentru aceste blocuri care sunt unele în altele, vedeţi că nu avem nici trotuare pe care oamenii să meargă. Dacă am fi venit la ora 7.00 sau 8.00 oamenii petrec zeci de minute să iasă din acest cartier pentru că nu există soluţii”, a spus primarul.

ADVERTISEMENT

„Mafia imibiliară în complicitate cu politicienii”

Nicușor Dan a acuzat „mafia imobiliară” care, „în complicitate cu politicienii” acționează împotriva interesului public.  „Asta înseamnă mafia mobiliară, în complicitate cu politicieni şi de la nivel local şi central, care pentru interesul lor privat, peste sute de miliarde de euro pun în paranteză interesul nostru public de a trăi confortabil în oraşul ăsta”, a spus el.

 

 

ADVERTISEMENT