News
notix pixel id

Nicușor Dan anunță când vor afla bucureștenii prețul gigacaloriei. Ce spune despre alimentarea cu apă caldă și căldură pentru spitale

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat luni când vor afla bucureștenii care va fi prețul gigacaloriei și dacă spitalele vor avea sau nu probleme cu alimentarea cu apă caldă și căldură.
25.10.2021 | 22:29
Nicușor Dan anunță când vor afla bucureștenii prețul gigacaloriei. Ce spune despre alimentarea cu apă caldă și căldură pentru spitale
Nicușor Dan anunță când vor afla bucureștenii prețul gigacaloriei. Ce spune despre alimentarea cu apă caldă și căldură pentru spitale foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Primarul Municipiului București a anunțat încă de acum o lună faptul că prețul gigacaloriei ar putea să crească cu aproximativ 20%, dar că această decizie trebuie încă așteptată, ANRE fiind cea care trebuie să stabilească prețul de producție.

În urmă cu câteva zile, Nicușor Dan a adăugat faptul că prețul gigacaloriei ar putea să ajungă în jurul valorii de 600 de lei, în prezent fiind 490 de lei.

Nicușor Dan anunță când vor afla bucureștenii prețul gigacaloriei. Vor avea spitalele căldură și apă caldă?

“Prognozele meteo spuneau că trebuia să dăm drumul la căldură în jurul datei de 25 octombrie, până s-a închis lucrarea, până s-a cimentat acolo, nu s-a putut folosi CET Progresul.

ADVERTISEMENT

De la 1 noiembrie vom fi puțin mai bine decât am fost iarna trecută. Cu foarte mici sincope, cum au fost și anul trecut, spitalele vor avea căldură și apă caldă.

În momentul de față gigacaloria costă 500 și bucureștenii plătesc 164, este o sumă consistentă pe care Primăria o compensează pentru fiecare bucureștean, această situație va continua, dar în ceea ce privește prețul exact trebuie să așteptăm 27 octombrie când ANRE va fixa prețul de producție.

ADVERTISEMENT

Imediat Termoenergetica își va fixa propriul preț de transport. Între timp, o să vedem dacă se plafonează în vreun fel prețul la gaz.

A fost acea măsură foarte bună oamenii care se încălzesc prin sistem individual prin centrală proprie și ar fi cumva injust să îi ajuți pe unii și nu pe ceilalți.

ADVERTISEMENT

La început de noiembrie vom avea prețul de producție pentru București, cât și prețul de transport pentru București și, împreună cu Consiliul, vom stabili care este partea de subvenție pe care o vom acorda”, a declarat Nicușor Dan, conform Antena 3.

Nicușor Dan anunță că prețul gigacaloriei va ajunge la 600 de lei: “Răspunsul final o să vină de la ANRE prin noiembrie”

În urmă cu câteva zile, Nicușor Dan a discutat tot despre problema gigacaloriei, anticipând o creștere semnificativă a acesteia.

ADVERTISEMENT

“Estimarea este că preţul total al gigacaloriei nu o să mai fie 490 de lei, cum este acum, o să fie undeva la 600 de lei, dar asta depinde de mai multe, răspunsul final o să vină de la ANRE prin noiembrie, adică pe 27 octombrie pentru 1 noiembrie (…).

Deci, la 1 noiembrie, când o să aflăm şi tariful pe care ANRE îl stabileşte, Consiliul General, după o dezbatere pe care o să o avem, o să spună şi cât din cei 600 de lei o să fie plătiţi de bucureşteni şi cât o să fie plătit de Primărie în continuare”, a spus Nicuşor Dan pentru Europafm.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri