Alegeri 2024

Nicușor Dan anunță noi lucrări la rețeaua de apă. „Dăm în exploatare încă 1,2 km de conductă de termoficare modernizată”

Nicușor Dan anunță darea în exploatare a noi conducte de termoficare modernizate, probele de presiune au fost făcute. Țevile vor avea 30 de ani garanție
03.05.2024 | 14:32
Nicusor Dan anunta noi lucrari la reteaua de apa Dam in exploatare inca 12 km de conducta de termoficare modernizata
Primarul general spune că noile conducte vor avea 30 de ani garanție / Foto: Inquam Photos, Saul Pop, Facebook
ADVERTISEMENT

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, vineri, că 1,2 kilometri de conducte de termoficare modernizate vor fi date în exploatare. Nicușor Dan a precizat că termenul de garanție al acestor conducte noi este e 30 de ani.

1,2 kilometri de conductă modernizată

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, vineri, că încă 1,2 kilometri de conductă modernizată pentru termoficare vor fi dați în exploatare. Primarul a precizat că probele de presiune pentru încă două conducte-tronson de termoficare, la obiectivul 4- Magistrala II-III Grozăvești au fost realizate de Compania Municipală Energetica Servicii București.

ADVERTISEMENT

„Dăm în exploatare încă 1,2 km de conductă de termoficare modernizată. Compania Municipală Energetica Servicii București a realizat probele de presiune pentru încă două tronsoane de conductă magistrală de termoficare, în Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești”, se arată într-o postare a lui Nicușor Dan pe contul său Facebook.

Lucrări în Piața Victoriei

Primarul Capitalei a mai anunțat că au fost montați în galeria care subtraversează Piața Victoriei 650 de metri de conductă nouă. Lucrările de consolidare și reparație a galeriei au fost finalizate pe acest tronson, pe o lungime de 350 de metri

ADVERTISEMENT

„650 de metri de conductă nouă, preizolată, dotată cu senzori de detecție a avariei, au fost montați în galeria care subtraversează Piața Victoriei. Pe acest tronson au fost finalizate și lucrările de consolidare și reparație galeriei, pe o distanță de 350 de metri”, a scris primarul.

Nicușor Dan mai spune că vor demara și lucrările de reparație a carosabilului în Piața Victoriei, începând cu data de 15 mai, după ce modernizarea magistralei de apă va fi finalizată.

ADVERTISEMENT

„Începând cu data de 15 mai, după finalizarea lucrărilor de modernizare a magistralei de apă, vor fi demarate și lucrările de reparație a carosabilului în Piața Victoriei”, a postat primarul general.

Conductele noi au 30 de ani garanție

La un alt tronson de conductă nouă, pe Bulevardul Ion Mihalache, la intersecția străzilor Doctor Felix cu Arhitect Ion Mincu, s-au făcut probele de presiune pentru un tronson de 550 de metri.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a aprecizat că la această zonă vor fi modernizați 11 kilometri de conducte de termoficare, șapte fiind deja înlocuiți. Aici, mai spune Dan, nu au mai fost făcute lucrări de investiții de peste 40 de ani. Noile conducte au o garanție de 30 de ani, a informat Nicușor Dan.

„S-a efectuat și proba de presiune pentru 550 de metri pe un alt tronson de conductă nouă, montată pe Bd. Ion Mihalache, între intersecția strada Dr. Felix și Arh. Ion Mincu.

La acest obiectiv, în care nu au mai fost realizate lucrări de investiție de peste 40 de ani, vor fi modernizați 11 km de conductă de termoficare, din care au fost deja înlocuiți 7 km. Conductele noi au garanție de 30 de ani”, se mai arată în postarea primarului general.

ADVERTISEMENT