News

Nicușor Dan despre încălzirea în București: „Sistemul de termoficare funcționează la 99%”

Primarul general Nicușor Dan a afirmat că sistemul de termoficare funcționează la o capacitate de 99%, chiar dacă este o perioadă foarte friguroasă.
21.01.2024 | 20:49
Nicusor Dan despre incalzirea in Bucuresti Sistemul de termoficare functioneaza la 99
Primarul Capitalei, Nicușor Dan/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a arătat mulțumit de modul în care funcționează sistemul de termoficare al orașului, chiar dacă acum este perioada cea mai friguroasă a iernii, edilul estimând că furnizarea căldurii și apei calde este la un nivel de 99%, informează Agerpres.

Noi suntem în cea mai friguroasă perioadă a acestei ierni şi sistemul se comportă bine. Am avut perioade în care eram la 100%. Acum suntem la 99%. Se mai întâmplă nişte lucruri. Chiar dacă sunt avarii, dacă este foarte frig, ele sunt remediate patru-cinci zile mai târziu, pentru ca să nu întrerupi funcţionarea. În momentul acesta sistemul se prezintă bine”, a declarat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Aceasta a afirmat că prioritățile Primăriei Municipiului București în anul 2024 vor fi legate de continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizarea a rețelei de termoficare, precum și modernizarea liniilor de tramvai.

Tot cu această ocazie, primarul Nicușor Dan s-a referit și la plățile făcute de municipalitate pentru persoanele cu dizabilități, subiect care va fi abordat în cadrul discuțiilor privind bugetul Capitalei. „Noi suntem în situaţia în care, începând cu 2021, am plătit 250 de lei, în loc de 500 de lei pe lună şi, bineînţeles, că asta înseamnă o întârziere”, a afirmat primarul.

ADVERTISEMENT

Într-o declarație făcută la începutul lunii septembrie, Nicușor Dan dădea asigurări că problemele legate de termoficare vor fi rezolvate în doi sau trei ani, timp în care mai este posibilă apariția unor avarii în furnizarea apei calde și căldurii.

Momentul în care căldura şi apa căldă nu o să mai fie o preocupare pentru bucureşteni o să fie în 2-3 ani de acum. Momentul în care nu o să mai fie avarii este mai îndepărtat”, spunea primarul Capitalei.

ADVERTISEMENT

El făcea declarația în contextul în care cartiere întregi ale orașului nu au mai primit apă caldă timp de trei săptămâni, în luna august a anului trecut, perioadă în care igiena personală impune abluțiuni frecvente din cauza temperaturilor ridicate.

E mai bine să nu ai 20 de zile apă caldă vara decât să nu ai 20 de zile cădură iarna. Acolo era un nod, în strada Releulului, unde nu s-a intervenit de 55 de ani. Exista riscul, dacă nu intervenim, să se rupă în iarnă şi am decis să intervenim în vara asta, cu consecințele pentru cetăţeni”, se justifica edilul.

ADVERTISEMENT

Modul în care Nicușor Dan a gestionat problemele sistemului de termoficare i-au adus și critici. „Pentru mine, să faci doi kilometri de rețea în trei ani de zile din fonduri europene și să trebuiască să fazezi proiectul, deci să pierzi banii din POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), spune totul despre performanța Primăriei Generale”, afirma ministrul Energiei Sebastian Burduja în luna octombrie a anului trecut.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă