News

Nicușor Dan își justifică intervenția în favoarea omului de afaceri: ”Omul a suferit un abuz. Primăria nu avea voie să intre cu buldozerul”

15.09.2020 | 22:09
Nicusor Dan isi justifica interventia in favoarea omului de afaceri Omul a suferit un abuz Primaria nu avea voie sa intre cu buldozerul
Nicușor Dan, candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Generală/. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR-PLUS, a afirmat, într-o emisiune la B1, că nu are nimic să-și reproșeze în legătură cu intervenția făcută în favoarea omului de afaceri Mihai Mitrache, zis ”Câine”, deoarece primăria a vrut să-i dărâme restaurantul fără o decizie judecătorească.

Precizările lui Nicușor Dan au fost făcute în contextul în care este acuzat, în special de către PSD, că ar fi făcut trafic de influență în favoarea unui controversat om de afaceri care a construit un restaurant în Parcul Tineretului.

ADVERTISEMENT

Dan a precizat că a fost contactat de avocatul lui Mihai Mitrache care a reclamat abuzul la care ar fi fost supus clientul său de către primăria sectorului 4 care intenționa să-i demoleze restaurantul invocând neplata taxelor locale.

Nicușor Dan a intervenit în numele Asociației Salvați Bucureștiul

„Acest om avea autorizație emisă de primăria sectorului 4 în 2013, iar construcția era proprietatea lui, garantată de autorizația de construcție. Primăria 4 a făcut exact același lucru ca regimul comunist (…) Omul ăsta dacă se duce la CEDO câștigă în secunda 1”, a declarat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

El a susținut că, în cazul în care primăria ar fi descoperit că autorizația a fost acordată inițial în mod ilegal, trebuie să obțină o decizie judecătorească în vederea demolării. Fără hotărârea instanței, demolarea ar fi fost un abuz.

Nu știu dacă construcția este legală sau ilegală, dar la primul nivel al discuției, omul a suferit un abuz. Chiar dacă autorizația a fost ilegală, nu aveau voie să intre cu buldozerul înainte să se pronunțe un tribunal”, a apreciat candidatul PNL și al USR-PLUS.

ADVERTISEMENT

El a precizat că intervenția sa în favoarea omului de afaceri a constat într-o scrisoare către primăria sectorului 4 trimisă din partea Asociației Salvați Bucureștiul. „Am o funcție executivă de vicepreședinte al asociației, nu există niciun fel de incompatibilitate. La ASB au venit mulți oameni pe care i-am ajutat, nu am făcut investigații despre ei”, a precizat Dan adăugând că asociația nu a primit niciodată vreo sponsorizare de la persoanele în favoarea căreia a intervenit.

Invitat să comenteze informațiile legate de implicare lui Mitrache în alte activități ilegale, Nicușor Dan a spus: „Eu mă disociez de orice fel de eventuale acte ale acestui domn. Dacă are acte de prostituție prindeți-l și băgați-l la pușcărie! Eu spun că în chestiunea cu clădirea are dreptate.

ADVERTISEMENT