Alegeri 2024

Nicușor Dan, replică pentru Gabriela Firea. „Am luat de cinci ori mai multe fonduri UE, a băgat Primăria în faliment, noi am scos-o”

Nicușor Dan spune că administrația sa stă mai bine „la toți indicatorii” decât cea a Gabrielei Firea. „A băgat Primăria în faliment, noi am scos-o”
03.05.2024 | 19:50
Nicusor Dan replica pentru Gabriela Firea Am luat de cinci ori mai multe fonduri UE a bagat Primaria in faliment noi am scoso
Primarul general a spus că nu știe un indicator la care administrația sa să stea „mai prost” decât cea a Gabrielei Firea / Foto: Inquam Photos, George Călin
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, i-a răspuns, vineri, candidatei PSD la Primăria Generală, Gabriela Firea, care le-a promis alegătorilor că nu va avea „ritmul de melc” al administrației Dan.

Nicușor Dan: „A băgat Primăria în faliment, noi am scos-o”

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, care este lider în sondajele privind intențiile de vot ale locuitorilor Capitalei, i-a dat replica, vineri, Gabrielei Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, care a declarat anterior că administrația sa nu va avea „ritmul de melc” al celei a actualului primar general.

ADVERTISEMENT

„Știu administraţie (…) ştiu cea am de făcut din a doua zi când ajung în Primărie, nu trebuie să mă calific la locul de muncă şi nici nu voi avea un ritm de lucru al actualului primar care are un ritm de melc în administraţie”, a declarat Gabriela Firea.

În replică, Nicușor Dan a spus, vineri, că administrația sa stă mai bine la toți indicatorii decât cea a fostului primar al Capitalei. „Nu știu dacă este un indicator la care administrația noastră să stea mai prost decât administrația Firea. Am luat de cinci ori mai multe fonduri europene, a băgat Primăria în faliment, noi am scos-o”, a declarat Nicușor Dan la B1Tv.

ADVERTISEMENT

„Așa, în metafore, în sintagme poetice putem să vorbim”

„Nu a fost în stare să ia tramvaiele, noi le-am luat, nu a fost în stare să termine Glina, noi am terminat, nu a fost în stare să ia troilebuzele, noi le-am luat. Așa în metafore, în sintagme poetice putem să vorbim, dar în indicatori nu există.

Tramvaie – a avut patru ani și jumătate să le ia. Nu le-a luat. În urma achiziției publice a atribuit cui nu trebuia tramvaiele, noi le-am luat pentru că le-am atribuit cui trebuia și le-am luat cu trei ani mai târziu decât dacă ea nu ar fi greșit”, a declarat primarul general.

ADVERTISEMENT

Premiul de la Glina l-a luat Dan

Primarul general a vorbit în continuare despre achizițiile „eșuate” ale administrației Firea, exemplificând și lucrările de la Stația de epurare de la Glina, sub mandatul său, care a fost nominalizată la categoria Wastewater Project of the Year, alături de alte trei proiecte mari din lume, în cadrul celui mai important eveniment internațional din industria apei, Global Water Awards, care s-a desfășurat luna trecută la Londra.

„Același lucru pe autobuze electrice – a avut banii europeni să le ia, a eșuat achiziția de două ori, noi am făcut achiziția, noi le-am luat. A avut bani să termine Glina, nu a terminat-o. Noi am avut aceeași bani, am terminat Glina și am fost nominalizați la un mare premiu internațional.

ADVERTISEMENT

Noi am fost împreună într-o campanie în 2016. Domnia sa a câștigat în momentul ăla și toți au spus că fondurile europene pe care România le-a negociat cu Comisia Europeană erau bani pentru tramvaie, bani pentru autobuze electrice. A avut patru ani și jumătate să facă toate lucrurile astea și nu le-a făcut. Noi le-am făcut, asta este tot!”, a spus primarul general.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România....
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"
Simona Halep a luat o nouă hotărâre radicală şi vinde tot ce are...
Simona Halep a luat o nouă hotărâre radicală şi vinde tot ce are în România! Tocmai a încasat milioane de euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Simona Bucura Oprescu anunță un nou ajutor financiar pentru români. În ce constă...
Simona Bucura Oprescu anunță un nou ajutor financiar pentru români. În ce constă sprijinul promis de ministrul Muncii
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Ucis de un chips picant. Copil de 14 ani, sfârșit înfiorător
Ucis de un chips picant. Copil de 14 ani, sfârșit înfiorător
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor....
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un bărbat care o dezamăgește
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face...
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face primele declarații: „Eu am invitat-o în oraș”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii