News

Nicuşor Dan se întâlnește cu Florin Cîţu pentru a discuta problema termoficării în București. Primăria dorește achiziția ELCEN

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunță o întâlnire cu Florin Cîţu pentru a discuta despre problema căldurii în Capitală. Edilul dorește achiziția ELCEN de către instituția pe care o conduce.
01.11.2021 | 23:28
Nicusor Dan se intalneste cu Florin Citu pentru a discuta problema termoficarii in Bucuresti Primaria doreste achizitia ELCEN
ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că se va întâlni în această săptămână cu premierul interimar, Florin Cîţu, pentru a discuta despre problema termoficării în Capitală .

Edilul promite că va veni cu o serie de propuneri concrete şi cu o viziune comună la nivelul Bucureştiului despre problema termoficării.

ADVERTISEMENT

Planurile primăriei vizează refacerile unui ”sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat”, sustine edilul, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan se întâlnește cu Florin Cîţu pentru a discuta despre problema termoficării în București.

Declarațiile lui Nicușor Dan vin la finalul unei zile în care acesta a participat la o întâlnire a Asociaţiei Municipiilor din România cu premierul Florin Cîţu, unde ca punct pe ordinea de zi a fost sprijinul guvernamental pentru sistemele de termoficare din municipii, inclusiv din Bucureşti.

ADVERTISEMENT

De asemenea, edilul dezvăluie că în zilele următoare va avea o întâlnire cu premierul interimar, Florin Cîţu, pentru a discuta despre achiziţia ELCEN de către Primăria Capitalei.

”Din discuţie a rezultat clar că sunt probleme şi provocări la nivel naţional, comune tuturor municipiilor şi că soluţiile pot veni doar prin colaborarea dintre administraţiile locale şi Guvernul României.

ADVERTISEMENT

Punctual pentru Bucureşti, am ridicat problema achiziţiei ELCEN de către Primăria Capitalei şi am convenit că va avea loc o discuţie separată cu premierul Florin Cîţu, în această săptămână.

Voi merge la această discuţie după ce voi avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Termoenergetica şi cu liderii grupurilor din CGMB, ca să pot veni cu propuneri concrete şi cu o viziune comună la nivelul Bucureştiului despre problema termoficării.

ADVERTISEMENT

Vorbim nu doar de soluţii de sprijin pentru această iarnă, ci de refacerea pe fond a unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan, detalii despre discuțiile cu Termoenergetica privind prețul căldurii în Capitală

Primarul Capitalei a mai spus, în același mesaj din online, că tot luni, înaintea discuţiei de la Guvern, a avut o întâlnire cu liderii grupurilor politice din Consiliul General al Capitalei şi cu reprezentanţii companiei municipale Termoenergetica, pentru a discuta despre preturile energiei termice din această iarnă.

”Am cerut celor de la Termoenergetica să ne dea detalii privind formarea preţului pentru distribuţia şi transportul energiei termice, ca să avem o evaluare a uneia dintre componentele importante ale viitorului preţ al gigacaloriei (cealaltă componentă fiind preţul de producţie a energiei termice).

Discuţiile vor continua pe acest subiect, urmând să primim în curând toate informaţiile necesare”, a mai precizat Nicuşor Dan.