News

Nicușor Dan, somat de AUR să publice sumele cheltuite pentru afișele sale electorale. Simion: „În caz contrar, plângere la DNA”

Nicușor Dan, amenințat de AUR cu DNA. „Să spună cât a cheltuit cu panourile mesh-uri și bannerele electorale cu care a împânzit Bucureștiul”
19.04.2024 | 15:59
Nicusor Dan somat de AUR sa publice sumele cheltuite pentru afisele sale electorale Simion In caz contrar plangere la DNA
AUR spune că Nicușor Dan „investește milioane de euro în panourile publicitare” / Foto: captură, AUR
ADVERTISEMENT

Liderul AUR, George Simion, și Mihai Enache, candidatul partidului la Primăria Capitalei, i-au cerut, vineri, primarului general Nicușor Dan, să facă publice, până duminică, sumele cheltuite până în prezent pentru „panourile, mesh-uri și bannerele electorale cu care a împânzit Bucureștiul”.

Simion: „Nu trebuie să deaa dovadă de transparență?”

Președintele AUR, George Simion, împreună cu candidatul partidului la Primăria Bucureștiului, Mihai Enache, i-au cerut, vineri, primarului general Nicușor Dan să arate public sumele cheltuite pentru panotajul stradal electoral și „bannere cu care a împânzit Bucureștiul”.

ADVERTISEMENT

„Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, împreună cu președintele George Simion, îi solicită lui Nicușor Dan să declare public, până duminică, suma de bani cheltuită până acum pentru panourile, mesh-uri și bannerele electorale cu care a împânzit Bucureștiul”, se arată într-un comunicat AUR.

George Simion a declarat că, în caz contrar, Nicușor Dan „să se aștepte” la o plângere la DNA. „Nu doar PSD e corupt, e corupt de 34 de ani, dar băieții ăștia noi, care se pretind a fi curați, nu trebuie să dea dovadă de tranparență?”, a întrebat Simion.

ADVERTISEMENT

Atac la contrcandidați

„Cine sunt candidații propuși de partidele politice pentru funcția de primar al Bucureștiului? Unul acordă contracte cu dedicație prietenilor și familiei, altul este acuzat de incompatibilitate și evaziune fiscală, iar altul minte cu nerușinare și utilizează bani negri pentru afișajul de tip spam în București”, a afirmat Mihai Enache.

Primarul Nicușor Dan ar beneficia de panotajul stradal din Capitală, în devafoarea AUR, în timp ce PSD înlătură corturile partidului, spune Enache.

ADVERTISEMENT

„Nicușor Dan investește milioane de euro în panourile publicitare cu care inundă Bucureștiul, în timp ce noi ne luptăm să obținem autorizații pentru corturile noastre. În plus, PSD, care este mână în mână cu USR în București, ne hărțuiește, vandalizează corturile și le ridică prin intermediul poliției locale din Sectorul 3”, afirmă candidatul AUR.

Primarul general „dezinformează publicul”

George Simion a spus că primarul general „dezinformează publicul” cu privire la costurile afișajului lui, sumele pe care le-a prezentat Nicușor Dan fiind, în opinia lui Simion, nerealiste.

ADVERTISEMENT

„Nicușor Dan dezinformează publicul pretinzând că întregul său afișaj obscen a costat doar 140.000 de euro. Îi solicităm public lui Nicușor Dan să fie transparent și să dezvăluie costul real al tuturor mesh-urilor din București, deoarece și noi avem bannere răspândite în întregul oraș și este imposibil ca suma să fie doar 140.000 de euro, așa cum a declarat el”, a declarat George Simion, președintele AUR.

„Nicușor Dan a menționat recent că publicitatea stradală pe care și-o face se înscrie în perioada de dinaintea campaniei electorale, cu afișe pe panouri pe care le plasează primăriile de sector, și că aceasta ar costa până în 200.000 de euro”, mai precizează AUR.

 

 

ADVERTISEMENT
O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală...
O imagine postată de Jose Mourinho din vestiarul Arenei Naționale a devenit virală în Italia: „Unicul pe care îl iubesc”
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat...
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat ușa
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raisa Maria, fetiţa de 2 ani şi 5 luni dispărută la Breasta, în...
Raisa Maria, fetiţa de 2 ani şi 5 luni dispărută la Breasta, în Dolj, este de negăsit. De ieri, copila e căutată neîncetat
Ce relaţii pot avea între ele fostele soţii ale lui Cristi Borcea. Milionarul...
Ce relaţii pot avea între ele fostele soţii ale lui Cristi Borcea. Milionarul s-a lăudat că le dă oxigenul cu care trăiesc
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie...
Ce mare sfânt este sărbătorit în Calendarul ortodox pe 28 mai 2024. Trebuie să rostești această rugăciune
Noua lege aduce impozite pentru mulți pensionari
Noua lege aduce impozite pentru mulți pensionari
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024....
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024. Nu e calică deloc. E la îndemâna oricui să o cheme să-i cânte
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”