Sport

Niczuly, despre faza de la golul primit de Sepsi: „Am adormit puțin”. Declarațiile eroului cu Aktobe

Roland Niczuly a vorbit despre faza de la golul primit de Sepsi în meciul cu FC Aktobe, scor 1-1 în preliminariile UEFA Conference League. Ce a avut de spus Varga.
10.08.2023 | 23:12
Niczuly despre faza de la golul primit de Sepsi Am adormit putin Declaratiile eroului cu Aktobe
Roland Niczuly a tras concluziile după Sepsi - Aktobe 1-1. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Sepsi a remizat cu FC Aktobe, scor 1-1 în meciul tur al „dublei” din turul al treilea preliminar al UEFA Conference League. Formația din Kazakhstan a deschis scorul în urma unei faze fixe, în timp ce Roland Varga a adus egalarea printr-un șut deviat. Calificarea în play-off-ul UEFA Conference League se va decide peste o săptămână.

Niczuly, despre faza de la golul primit de Sepsi cu Aktobe: „Am adormit puțin”

Liviu Ciobotariu s-a arătat deranjat la finalul meciului Sepsi – Aktobe 1-1 de faptul că echipa sa a primit gol în urma unei faze fixe. Tot la faza golului încasat de covăsneni a făcut referire și Roland Niczuly. Portarul de 27 de ani este de părere că Aktobe este mult mai periculoasă decât CSKA Sofia, formație eliminată de Sepsi în turul precedent.

ADVERTISEMENT

„Este o echipă foarte puternică din punctul meu de vedere. Am simțit o echipă omogenă, o echipă agresivă, care pasează foarte bine. Unde eram puternici, la fazele fixe, tocmai acolo au reușit să înscrie, dar se mai întâmplă la fotbal. Vine meciul retur. Trebuie să-l pregătim foarte bine și să ne calificăm. 

(n.r. mai lenți ca de obicei) Nu cred că se pune problema. Ne dorim să ne calificăm în play-off, dar este o echipă mult mai bună din punctul meu de vedere. Cum i-am simțit din teren este o echipă mai agresivă. Nu ne-au lăsat să ne facem jocul, fac un presing avansat cu doi atacanți, cu mijlocașii centrali foarte sus. O echipă mai omogenă decât CSKA. Ne-au pus și probleme mai mari. 

ADVERTISEMENT

Noi stăm în zonă. Cred că am adormit puțin la acea fază (n.r. golul primit). Nu avea voie să vină acel jucător singur, dar se mai întâmplă. Suntem o echipă trebuie să ne ajutăm unul pe altul și trebuie să corectăm lucrurile ca să ne calificăm. 

Normal că putem să-i învingem. Astăzi am văzut ce joacă și ei, cu siguranță vom putea să pregătim meciul doi decât primul meci. Nu prea am avut informații despre ei, dar acum i-am simțit și văzut, iar meciul doi va fi total diferit. Mergem în Kazakhstan să ne calificăm”, a declarat Roland Niczuly.

ADVERTISEMENT

Roland Varga, eroul lui Sepsi cu Aktobe: „Nu ne-au surprins cu nimic”

Roland Varga a fost introdus în minutul 80 de Liviu Ciobotariu în locul lui Andres Dumitrescu. Așa cum a obișnuit, atacantul de 33 de ani a marcat și ține în viață speranțele lui Sepsi pentru calificarea în play-off-ul Conference League.

Este al treilea gol marcat de Roland Varga în acest sezon, toate pe finalul partidelor. „A fost un meci dificil, nu suntem mulțumiți cu rezultatul, dar urmează returul săptămâna viitoare. Mergem acolo să câștigăm. Eram conduși cu 1-0, nu am vrut să pierdem acasă, am încercat tot pentru a evita înfrângerea. 

ADVERTISEMENT

Am avut ocazii pe final de meci, dar n-am reușit și al doilea gol. Ne concentrăm pe retur. Nu ne-au surprins cu nimic, i-am urmărit și ne așteptam la ce am văzut azi. A fost un meci greu, cu o echipă grea.

Nu avem de ales, trebuie să câștigăm săptămâna viitoare. Cei de la Aktobe sunt mai buni (n.r. decât CSKA Sofia), mai compacți, dar noi ne concentrăm pe jocul nostru și încercăm să ne calificăm. Nu eu decid, dar dacă trebuie să jucăm, jucăm (n.r. meci amânat în weekend).

O fac cu bucurie, prefer jocurile în detrimentul antrenamentelor. Suntem profesioniști, cred că putem juca din 3 în 3 zile”, a spus și Roland Varga.

ADVERTISEMENT