News

Ninsori abundente în centrul României: copaci doborâți de zăpadă și drumuri blocate. Video

Ninsori abundente au căzut în centrul României în noaptea trecută și luni dimineața. Copaci doborâți de zăpadă și drumuri blocate pe Valea Prahovei.
25.03.2024 | 10:12
Ninsori abundente in centrul Romaniei copaci doborati de zapada si drumuri blocate Video
Iarnă autentică în mai multe zone: ninsori abundente în centrul României. Copaci doborâți de zăpadă și drumuri blocate. Sursa foto: Bună Ziua Făgăraș / Meteoplus / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În ultimele 12 ore, în mai multe zone din centrul României au căzut ninsori abundente. La munte, mai mulți copaci au fost doborâți sub greutatea zăpezii, iar unele drumuri blocate.

Iarnă autentică în mai multe zone: ninsori abundente în centrul României. Copaci doborâți de zăpadă și drumuri blocate

În final de lună martie, România se confruntă cu un episod veritabil de iarnă în centrul țării. În ultimele ore, a nins abundent în zonele de munte din mai multe regiuni. Stratul gros de zăpadă a pus probleme pe mai multe drumuri din Oltenia, dar şi Transilvania.

ADVERTISEMENT

Drumarii au serios de muncă în aceste părți ale țării. Utilajele de deszăpezire au fost pe străzi încă din timpul nopții și au acționat și dimineața. DRDP Brașov a acționat pe șosele cu 50 de utilaje și a împrăștiat peste 300 de tone de material antiderapant.

Vremea rea a adus și drumuri blocate sau șosele cu trafic restricționat. Astfel, din cauza ninsorilor abundente, la Fundata și Pârâul Rece s-au rupt crengi și chiar copaci. Dat fiind acest aspect, traficul rutier pe DN 73A, între Râșnov și Predeal, este oprit până la ora 12.00.

ADVERTISEMENT

Pe DN73A am restricționat traficul, între orele 08.00 și 12.00, din cauza arborilor căzuți pe partea carosabilă. Pentru a nu periclita siguranța participanților la trafic, pentru înlăturarea arborilor este mult mai bine să facem acest lucru e un trafic blocat.

Încercăm să ne mișcăm cât se poate de repede, colegii noștri deja acționează, utilajele de deszăpezire sunt prezente pe tot sectorul. În momentul în care eliberăm partea carosabilă de arbori, vom da drumul la trafic”, a declarat directorul regional DRDP Brașov, Tudor Duțu, pentru Salut Făgăraș.

ADVERTISEMENT

Sursa citată notează că, luni dimineața, încă mai ningea abundent în unele zone din județul Brașov. Și la Predeal se circulă greu, la fel cum se circulă și între Râșnov și Poiana Brașov și între Râșnov și Predeal. Pe DN1A, Brașov – Cheia, circulația este de asemenea îngreunată de zăpada căzută.

Cât mai durează vremea de iarnă

Vremea severă din țara noastră va mai dura ceva. Țara noastră se află sub incidența unui val de aer polar. Duminică, meteorologii ANM au emis o informare de precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă până luni la ora 20.

ADVERTISEMENT

Temporar va ploua moderat în centrul, sudul și estul teritoriului și se vor acumula cantități de apă de 10 – 15 l/mp. La munte, predomină ninsorile. Local și temporar, vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 40 – 50 km/h, iar în zona montană de 60 – 70 km/h.

După valul de precipitații, se instalează frigul. Astfel, în noaptea de luni spre marți, în special în regiunile intracarpatice și în zona deluroasă din sud, se va produce brumă.

ADVERTISEMENT