News
notix pixel id

Noi avertizări ANM de cod portocaliu și galben. 16 județe sunt afectate de ploi puternice și furtuni

ANM a transmis alerte meteo de cod portocaliu și galben. Vor fi afectate 16 județe.
19.06.2021 | 12:30
Noi avertizări ANM de cod portocaliu și galben. 16 județe sunt afectate de ploi puternice și furtuni
Cod roșu în șapte județe din țară. Rafale de peste 100 km/oră și ploi torențiale. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis avertizări noi de cod portocaliu și galben care vor afecta mai multe județe. Unele regiuni for lovite de ploi torențiale și furtuni până duminică, 20 iunie.

Avertizăre ANM de cod galben până sâmbătă la ora 23:00

În vestul Transilvaniei şi al Munteniei, în cea mai mare parte a Olteniei şi local în Banat şi zona de munte a Crişanei, după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu instabilitatea atmosferică accentuată, averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii şi grindină, anunță ANM, conform Antena3.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în jumătatea de est a ţării va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică.

Avertizare ANM de cod portocaliu. Vor fi descărcări electrice și căderi de grindină

Un cod portocaliu este anunțat pentru județele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea și în zona de munte a județelor Suceava, Neamț și Argeș. Vor fi ploi torențiale.

ADVERTISEMENT

Această avertizare a intrat în vigoare sâmbătă la ora 12:00 și va expira la ora 23:00.

În județele Mehedinți, Gorj și Vâlcea instabilitatea atmosferică va fi accentuată și vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp, conform Administrației Naționale de Meteorologie

Vremea rea se păstrează și duminică

Un nou cod portocaliu va fi în vigoare în intervalul sâmbătă ora 23.00 – duminică ora 23.00. Va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp în județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău.

ADVERTISEMENT

Ploi local abundente vor fi şi în Dobrogea, precum și în celelalte judeţe din Moldova şi din estul şi nord-estul Munteniei.

O nouă avertizare ANM de Cod galben începe sâmbătă noapte și va ține până duminică, ora 23:00

Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

ADVERTISEMENT

În Dobrogea, Moldova, estul Transilvaniei şi nordul Olteniei şi local în Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri