News

Noi confruntări violente între palestinieni și poliția israeliană în Ierusalim. Zeci de răniți. Video

Zeci de răniți au fost raportați la Ierusalim, după noi confruntări violente între palestinieni și armata israeliană.
21.05.2021 | 19:16
Noi confruntari violente intre palestinieni si politia israeliana in Ierusalim Zeci de raniti Video
ADVERTISEMENT

La nici 24 de ore de la anunțarea armistițiului dintre Israel și gruparea Hamas, noi violențe între palestinieni și poliția israeliană au fost înregistrate în zonă.

Zeci de persoane au fost rănite, vineri, pe muntele Templului din Ierusalim. Înfruntările au început imediat după marea rugăciune musulmană, la care au participat foarte mulți palestinieni.

ADVERTISEMENT

Din direcția palestinienilor s-au scandat sloganuri în favoarea mişcării islamiste Hamas, care controlează Fâşia Gaza, potrivit presei internaționale.

Zeci de răniți la Ierusalim, după noi ciocniri violente între palestinieni și armata israeliană

Confruntările dintre protestatari palestinieni și poliția israeliană a avut loc după rugăciunile de vineri de la Al-Aqsa, care este un loc sfânt de foc, sacru atât pentru musulmani, cât și pentru evrei. Moscheea a fost un loc de conflict încă înainte de începerea luptelor dintre Israel și cei din gruparea Hamas.

ADVERTISEMENT

Agenţi ai poliţiei israeliene au pătruns în zona Esplanadei Moscheilor din Ierusalim, în timp ce palestinienii participau la rugăciunea musulmană comună de la moschee. Imediat, manifestanții au început să arunce cu pietre în polițiști, care au răspuns cu gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, scrie The Jerusalem Post.

Ulterior, într-un comunicat, poliția din Israel a declarat că a izbucnit o revoltă pe Muntele Templului cu sute de tineri care au aruncat cu pietre și cocktail-uri Molotov asupra ofițerilor de poliție.

ADVERTISEMENT

Comandantul poliției din districtul Ierusalim, Doron Turgeman, a ordonat poliției să intre pe Muntele Templului și să disperseze mulțimea.

Pe de altă parte, mass-media palestiniană a anunțat că 20 de palestinieni au fost răniți de gloanțe de cauciuc trase de forțele israeliene. Nouă persoane ar fi fost arestate înainte ca revoltele să fie dispersate de poliție.

ADVERTISEMENT

Ciocniri între palestinieni și israelieni în mai multe zone

Vineri, în primele ore ale zilei, zeci de mii de palestinieni s-au adunat pe Muntele Templului pentru a sărbători ceea ce Hamas numește o victorie asupra Israelului, după armistițiul de joi seară.

Ciocniri între palestinieni și israelieni au fost raportate și în Hebron, Nablus și în alte locații din Ierusalim și Cisiordania.

Focuri de artificii, cântece și defilări pe străzile din Gaza, Cisiordania și Ierusalimul au putut fi văzute în imagini distribuite pe rețelele de socializare, însoțite de hashtagul #Palestine_Victorious (Palestina Victorioasă).

ADVERTISEMENT