News

Noi detalii despre medicii care ar fi luat mită pentru a opera la ”Marius Nasta”. Cum ar fi procedat

Noi detalii șocante ies la iveală din scandalul medicilor de la ”Marius Nasta” care ar fi luat mită de la pacienți pentru a-i opera, chiar și de la săraci.
20.09.2023 | 22:23
Noi detalii despre medicii care ar fi luat mita pentru a opera la Marius Nasta Cum ar fi procedat
Noi detalii despre medicii care luau mită. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Cristian Paleru și Cornel Petreanu au devenit vedete naționale peste noapte după scandalul uriaș de corupție de la Institutul Marius Nasta. Cei doi erau oricum cunoscuți în breaslă pentru că ar fi printre cei mai buni medici chirurgi din România când vine vorba de chirurgie toracică.

Noi detalii despre medicii care luau mită

Acum, însă, cei doi sunt faimoși și în rândul publicului larg după ce au fost acuzați că au luat mită de la pacienți zeci de mii de euro și chiar hainele de pe ei. Medicii ar fi pus la cale propria ”caracatiță” formată din rezidenți și anesteziști care le asigurau spatele atunci când era nevoie.

ADVERTISEMENT

Procurorii anticorupție spun că aceștia ar fi condiționat actul medical, iar când oamenii săraci nu aveau bani le-ar fi cerut sticle de băutură scumpă sau chiar cupoanele de pensie. Doctorii au mii de operații la activi și CV-uri impresionante, însă acum aceste CV-uri vor fi pătate cu aceste fapte nedemne de un medic.

“Doi dintre medicii vizaţi de anchetă sunt profesori universitari şi coordonatori ai Universităţii de Medicină şi Farmacie. Unul dintre ei a ajuns până acolo încât ar fi cerut geaca unui pacient, pentru că acesta nu a avut bani de şpagă”, au transmis sursele Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Procurorii au intrat pe fir anul trecut, în urma unui denunț al unui pacient. Și-au dat seama imediat că există nereguli foarte mari și neconcordanțe mari între averile doctorilor și salarii, astfel că au pus microfoane în secția de chirurgie toracică. Până și anchetatorii s-au șocat de ce au descoperit, după aceea.

Cei doi chirurgi, alături de caracatița formată dintr-un medic specialist, trei anesteziști și trei rezidenți, ar fi luat bani de la pacienți fără nicio emoție. Și mai șocant, Cristian Paleru și-ar fi indexat șpaga o dată cu inflația, iar de la 5.000 de lei ar fi mărit mita la 6.000 de lei în ultimele luni.

ADVERTISEMENT

Pensionarii săraci le-ar fi oferit medicilor cuponul de pensie sau chiar hainele de pe ei pentru a fi operați. “Surse din anchetă vorbesc de situaţii de-a dreptul revoltătoare când bolnavii nu erau trataţi sau băgaţi în sălile de operaţie dacă nu întindeau plicul cu bani sau băutură scumpă“, mai transmit sursele Observatornews.ro.

Cornel Petreanu era școlit la Strasbourg, unde a locuit o bună perioadă de timp, însă se pare că viața în Franța nu l-a făcut să uite pe medic de vechile metehne românești. “Urmează ca în urma probatoriului să vedem despre ce este vorba. Se vor dispune măsuri. Este un dosar în derulare, daţi-ne voie să nu comentăm”, a transmis un avocat.

ADVERTISEMENT

Din păcate mita în spitalele din România e la ea acasă, lucru confirmat și de ministrul Alexandru Rafila. “Sunt şi situaţii în care medicul spune clar: Dai…Te condiţionează! Dar sunt excepţii!”, explică un pacient. “Soțul meu a fost la acest spital, la doctorul P, care, cu toate “atenţiile” date, nici nu a pus mâna pe el, a lăsat un rezident care l-a cusut pe viu, ca pe un porc”, a povestit ruda unui alt pacient.

“Este inacceptabil, este profund imoral. Nu ştiu unde au crescut aceşti oameni, cum au fost educaţi sau ce anume le-a determinat acest comportament de lăcomie şi de dispreţ faţă de pacient şi faţă de suferinţa lui. Declar că discutăm de o tulburare profundă a unora dintre colegii noştri”, a comentat acest scandal și Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"M-am întors la el, dar nu a mai zis nimic". Gheorghe a murit sub ochii iubitei, ucis de un capac de canal, în Belgia. Urma să se căsătorească la vară
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
Locul din România în care apele fac minuni. Mulți bolnavi se tratează aici
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată