News

Noi detalii şocante ies la iveală despre soţul Mariei Macsim Nicoară. Cum se purta cu soprana când nu îl vedea nimeni

14.05.2020 | 16:41
Noi detalii socante ies la iveala despre sotul Mariei Macsim Nicoara Cum se purta cu soprana cand nu il vedea nimeni
ADVERTISEMENT

În timp ce Maria Macsim Nicoară se zbate între viață și moarte pe patul de spital, unde se află de duminică seara, când soacra a sunat la 112, ies la iveală noi detalii care contrazic declarațiile sale și ale soțului, conform cărora femeia ar fi căzut pe scări în urma consumului de băuturi alcoolice. De altfel, în cauză a fost întocmit deja dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiune de tentativă de omor, cu Codrin Nicoară în calitate de suspect principal.

Un coleg al Mariei Macsim Nicoară lasă de înțeles că femeia avea o căsnicie nefericită

Chiar dacă evita de cele mai multe ori să dea glas nemulțumirilor sale, atât colegii din cadrul Operei Naționale Române Iași (ONRI), cât și apropiații săi simțeau că nu trece prin cea mai bună perioadă din viața sa. Ba mai mult, nefericitul incident produs la sfârșitul săptămânii trecute a alimentat zvonurile conform cărora victima se gândea din ce în ce mai serios să pună capăt mariajului.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui reprezentant al instituției care a dorit să rămână sub protecția anonimatului, relațiile dintre cei doi soți erau adesea tensionate, în special pe fondul diferenței de vârstă, iar viața personală a talentatei mezzosoprane s-a dovedit a fi mult mai dramatică decât cea a personajelor pe care le întruchipa adesea pe scenă, stârnind nenumărate ropote de aplauze din partea spectatorilor.

În ciuda violențelor pe care le-ar fi îndurat de-a lungul timpului, Maria Macsim Nicoară făcea eforturi să păstreze aparențele, mai ales că partenerul său de viață avea o imagine ireproșabilă. În ciuda renumelui său, fiind unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați pianiști români, au existat momente (și nu puține) în care femeia și-ar fi susținut soțul inclusiv din punct de vedere financiar, afirmă colegul său de la ONRI.

ADVERTISEMENT

O ştiu pe Maria, nu chiar de la început, dar o ştiu foarte bine. Este un artist extrem de muncitor, care niciodată nu a lipsit pe scena Operei Iaşi, pe faţa căruia din viaţa sa prea puţin s-a văzut. Nu pe scenă, ci mai mult între noi.

Ştiu că în spatele cortinei ei se afla o dramă. Căsnicia nu era tocmai cea mai fericită, existau conflicte, conflicte dure, pe care însă doar prietenii apropiaţi le ştiau. Maria ştia să-şi acopere casa. Ce a fost acolo, în seara aceea, numai ea poate şti. El consuma alcool, şi ea era persoana care îl întreţinea financiar”, a declarat un coleg din conducerea instituției pentru publicația Ziarul de Iași.

ADVERTISEMENT

Eșecul care i-a marcat cariera lui Codrin Nicoară

Totodată, incidentul scoate la iveală mai multe detalii incredibile ce țin de trecutul lui Codrin Nicoară, bărbatul suspectat de tentativă de omor. Potrivit unei persoane apropiate mezzosopranei, pianistul a absolvit cursurile Universității de Arte George Enescu, însă a fost exmatriculat ulterior de la doctorat, rămânând doar profesor asociat, episod ce l-ar fi marcat atât de tare, încât ar fi scos la iveală adevăratul său caracter, pe care încerca să îl țină ascuns.

De şapte ani s-a chinuit să-şi ia doctoratul la Universitate (n.r.: UAGE). În urmă cu trei ani a fost dat afară, ca şi carte de muncă. Doctoratul său l-a ţinut aşa şapte ani. Nu s-a înţeles cu îndrumătorului, l-a schimbat, l-a schimbat şi pe următorul…

ADVERTISEMENT

Nu ştiu ce a fost zilele astea. Ştiu că el era extrem de ataşat de mama sa, şi din păcate, violent cu Maria” , a afirmat prietena victimei, păstrându-și la rândul său anonimatul. În plus, apropiații contestă audierea mamei sale în calitate de martor, având în vedere că aceasta, de profesie medic ginecolog, nu ar fi locuit alături de cei doi soți.

ADVERTISEMENT