News

Noi măsuri în școli, din septembrie: ”Sunt interzise măștile textile”. Când se trece la scenariul online

Autoritățile anunță noi măsuri în școli, din septembrie. Vor fi interzise măștile textile, iar scenariul integral online intră la incidența de peste 6 la mie.
24.08.2021 | 15:46
Noi masuri in scoli din septembrie Sunt interzise mastile textile Cand se trece la scenariul online
ADVERTISEMENT

Cu mai puțin de 3 săptămâni până la startul anului școlar 2021 – 2022, autoritățile din Sănătate și Educație anunță noi reguli pentru elevi. Acestea au fost prezentate de miniștrii Ioana Mihăilă și Sorin Cîmpeanu, într-o videoconferință cu premierul Florin Cîțu.

Autoritățile anunță noi măsuri în școli, din septembrie: ”Sunt interzise măștile textile”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, marți, că în noul an școlar elevilor din România li se va interzice accesul în unitățile școlare cu măști textile.

ADVERTISEMENT

”Măștile utilizate în învățământul primar, gimnazial, liceal și la nivel universităților trebuie să fie măști de uz medical.

Nu se mai permite utilizarea măștilor textile. Avem în vedere aceasta modificare deoarece cifrele privind incidenta infecției și severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare, atât international cât și național”, a oficialul Executivului.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește obligativitatea purtării măștii, aceasta în spațiile închise din școli. În spațiile deschise masca nu va fi obligatorie, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, unde nu se va putea menține distanțarea fizică.

”Avem în vedere menținerea acestor măsuri deoarece cifrele privind severitatea infecției la copii sunt îngrijorătoare atât la nivel internațional, cât și la nivel național”, a mai declarat ministrul Ioana Mihăilă.

ADVERTISEMENT

Când se trece la scenariul integral online pentru elevii din România

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat o modificare importantă în ceea ce privește scenariile legate de incidența cazurilor.

Acesta a spus că s-a ales varianta participării fizice a elevilor la școală, cu respectarea normelor de protecție până când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor se menține sub 6 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

Cîmpeanu a spus că, dacă rata de incidență va trece de 6 la mie, toți elevii vor intra în sistemul online, pentru a nu exista discriminări și a nu se îngreuna procesul de recuperare a materiei pierdute. Încă nu s-a luat nicio decizie în legătură cu creșele și grădinițele.

”Va trebui să vedem ce facem peste 6 la mie cu creșele și grădinițele. Elevii vor intra cu toții în online pentru a nu fi discriminări și a nu îngreuna procesul de recuperarea a pierderilor de materie”, a spus oficialul.

În ceea ce privește activitatea sportivă din școli, aceasta ”se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, a mai precizat ministrul.

ADVERTISEMENT