News

Sorin Cîmpeanu, anunț despre anul școlar 2021 – 2022: “Masca va fi obligatorie, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu”

Sorin Cîmpeanu, anunț despre anul școlar 2021 - 2022. Iată ce a declarat acesta.
18.08.2021 | 22:50
Sorin Cimpeanu anunt despre anul scolar 2021  2022 Masca va fi obligatorie indiferent daca elevii sunt vaccinati sau nu
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a explicat mai multe reguli care vor avea loc din toamnă, odată cu începerea noului an școlar. Astfel, el a precizat ce ipoteze sunt luate în calcul în acest moment.

Sorin Cîmpeanu, anunț despre anul școlar 2021 – 2022. Ce se întâmplă de la toamnă

Ceea ce a precizat acesta, în primul rând, este că se dorește ca școala să înceapă în mod normal, ca în anii premergători pandemiei. Totuși, sunt luate în calcul tot feluri de scenarii.

ADVERTISEMENT

Unul dintre acestea este o diferențiere între elevii vaccinați și cei nevaccinați. Mai exact, am putea asista, din toamnă, la o trecere în online a celor care nu au primit serul de imunizare împotriva coronavirusului.

Astfel, ministrul Educației a precizat că, în cazul în care vor avea loc îmbolnăviri într-o clasă, atunci este luată în calcul ipoteza ca doar cei vaccinați să poată merge în continuare la ore.

ADVERTISEMENT

În schimb, ceilalți vor trebui învețe de acasă, prin intermediul orelor online.

Ce a declarat ministrul Educației. Ce ipoteze mai sunt luate în calcul pentru noul an școlar

De asemenea, și masca de protecție va fi obligatorie în continuare în școli, inclusiv pentru cei care s-au imunizat împotriva coronavirusului.

„Nu vă ascund că este de luat în calcul, cu titlul de ipoteză, inclusiv acea decizie care în cazul apariției unor cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinați să treacă obligatoriu în online, iar cei care sunt vaccinați să poată continua cu prezență fizică, nu să fie obligați.

ADVERTISEMENT

Masca va fi obligatorie în continuare în școli, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. Distanțarea va rămâne o regulă”, a precizat el.

Rămân în vigoare, de asemenea, normele de distanțare și igienă, dar și discuții cu părinții în vederea testării împotriva noului coronavirus, având în vedere că aceștia s-au opus vehement în trecut unei astfel de măsuri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, subiectul vaccinării va fi abordat în școli, fiind discutat cu un reprezentant al școlilor și reprezentant de la DSP.

„De asemenea, respectarea normelor de igienă și obligativitatea aerisirii spațiilor de învățământ. Ne vom asigura că în fiecare școală se înțelege importanța acestei măsuri.

Testarea a avut drept factor limitativ acordul părinților. Vom discuta inclusiv despre importanța testării pentru a sensibiliza părinții pentru a-și da acordul pentru testare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT