News

Noi probleme cu legea pentru IPS Teodosie. Pe numele său s-a depus o nouă plângere penală. “Am fost chemat ca martor, dar era o șicană”

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a avut noi probleme cu legea. A fost chemat, joi, la poliție ca martor, dar a aflat că la mijloc este vorba despre o șicană.
07.04.2022 | 21:30
Noi probleme cu legea pentru IPS Teodosie Pe numele sau sa depus o noua plangere penala Am fost chemat ca martor dar era o sicana
ADVERTISEMENT

IPS Teodosie s-a trezit cu o nouă plângere penală pe numele său. Arhiepiscopul Tomisului a fost chemat, joi, la Poliția Constanța, în calitate de martor, dar la fața locului a aflat că o persoană îi cere explicații în legătură cu cărțile pe care le-a scris.

IPS Teodosie, chemat ca martor într-un dosar, dar s-a trezit cu o plângere penală pentru cărțile scrise

IPS Teodosie a fost invitat joi seară, la o emisiune de la Radio Dobrogea, unde a detaliat ceea ce i s-a întâmplat. El a precizat că persoana în cauză a făcut acuzații mincinoase la adresa sa și că avea de ceva timp informații că i se mai pregătește o șicană.

ADVERTISEMENT

”Am fost invitat în calitate de martor şi am constatat cu totul altceva. De fapt, era un denunţ calomnios din partea unei persoane care a cerut referinţe despre cărţile pe care le-am scris.

Şi i s-au dat referinţe. Nu a fost mulţumit. Astăzi, am constatat că persoana care a cerut acele explicaţii pentru cărţile mele a depus un denunţ calomnios.

ADVERTISEMENT

 Auzisem ceva din mai multe cercuri că nu ştiu ce mi se mai pregăteşte, nu credeam că e real, dar astăzi am constatat că este real ceea ce se pregăteşte şi, iată, nu eram martor deloc. Era o şicană pusă la cale în mod ilicit de o persoană care în mod oficial a formulat denunţul calomnios ca o plângere penală”, a mărturisit Arhiepiscopul Tomisului, în emisiunea Dialog Duhovnicesc de la Radio Dobrogea.

IPS Teodosie a depus și el plângere penală pe numele persoanei, pentru acuzații false

La rândul său, renumitul Arhiepiscop nu a stat indiferent. A decis ca prin avocatul Adrian Cuculis să depună și el o plângere penală, pentru denunț calomnios, mai ales că are și dovezi în apărarea sa.

ADVERTISEMENT

”De aceea, am angajat deja pe avocatul Cuculis care imediat după ce se va închide dosarul acesta, la care am fost citat ca martor, unde am făcut deja dovada că acuzele sunt mincinoase, va depune în numele meu o plângere penală pentru denunţ calomnios şi inducerea în eroare a organelor judiciare.

Este clar că acţiunea acestui cetăţean este una ilicită şi se vor face toate demersurile şi va fi tras la răspundere cel ce se ţine de asemenea demersuri şi calomnii la adresa mea. Nu am nicio frică. M-am şi mirat, părea cumva să mă intimideze cel ce mă ancheta. I-am spus, domnule, stai liniştit, opera aceasta nu mi-a trebuit pentru titlul pe care mi l-a acordat Preşedinţia, mi-a trebuit chiar pentru titlul de profesor. Nu puteam fi promovat profesor fără aceste cărţi”, a mai justificat IPS Teodosie.

ADVERTISEMENT

Totul are legătură, mai exact, cu Ordinul Național Steaua României, pe care l-a primit în 2002 IPS Teodosie, de la fostul președinte Ion Iliescu ”pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”.

Potrivit presei locale, replicaonline.ro, Arhiepiscopul Tomisului s-ar fi folosit de falsuri în scrisuri pentru obținerea distincției.

ADVERTISEMENT