Stiri sportive

Noi probleme de sănătate pentru Michael Schumacher. Au apărut complicații

05.07.2020 | 21:16
Noi probleme de sanatate pentru Michael Schumacher Au aparut complicatii
ADVERTISEMENT

Fostul mare campion din Formula 1 are parte de noi probleme de sănătate, asta la 7 ani de când a suferit groaznicul accident.

Potrivit ziariștilor de la Mirror, Michael Schumacher are parte de complicații din cauza perioadei foarte îndelungate petrecute la orizontală.

ADVERTISEMENT

Bolile de care suferă germanul sunt atrofie musculară și osteoporoză. Fostul sportiv are o stare de sănătate precară, dar medicii sunt aproape de a o ameliora.

Ce au declarat medicii germanului?

Apropiații lui Schumacher au încercat să fie discreți cu privire la starea de sănătate a acestuia. Se știe doar că fostul pilot a suferit leziuni cerebrale severe.

ADVERTISEMENT

Cardiologul Philippe Menasche nu se ocupă prima dată de fostul sportiv și este gata să facă un nou tratament pe bază de celule stem, potivit celor de la Contro Copertina, citați de Marca.

”Obiectivul este acela al regenerării sistemului central nervos al lui Michael”, a spus Philippe Menasche.

ADVERTISEMENT

Nicola Acciari, neurochirurg din Bologna este sceptic în privințța tratamentului la care va fi supus din nou fostul pilot.

”În ultimii 20 de ani, știința a progresat enorm în ceea ce privește tratamentul cu celule stem, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că știm foarte puține lucruri despre creierul omului. Nu avem cum să știm ce rezultate va aduce acest tratament”, a declarat Acciari.

ADVERTISEMENT

De 7 ori campion mondial în Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004) Michael Schumacher a suferit în 2014 un grav accident la schi. Germanul s-a lovit de o stâncă. După impact casca fostului pilot s-a spart, iar acesta are leziuni pe ambele părți ale creierului. Fostul sportiv a fost internat la spitalul din Grenoble și a suferit două operații pe creier. Starea fostului pilot era una gravă, dar după a doua operație s-a mai ameliorat.

ADVERTISEMENT
Tags: