Fotbal intern

Ce diagnostic a primit Vinicius după accidentarea din meciul cu Young Boys. Cât va lipsi de pe gazon. Exclusiv

30.10.2020 | 15:36
Ce diagnostic a primit Vinicius dupa accidentarea din meciul cu Young Boys Cat va lipsi de pe gazon Exclusiv
ADVERTISEMENT

Fundașul central Paulo Vinicius s-a accidentat după doar 14 minute în partida dintre CFR Cluj și elvețienii de la Young Boys Berna, din a doua etapă a grupelor Europa League. Vinicius a fost schimbat cu Cristian Manea, fundașul în vârstă de 23 de ani.


UPDATE 30 octombrie, ora 15:28 / Paulo Vinicius a aflat cât va lipsi de pe gazon după accidentarea de joi seara, din partida cu Young Boys Berna din grupele Europa League. El a efectuat în această dimineață un RMN, în urma căruia s-a constatat că a suferit o ruptură și va fi nevoit să ia o pauză de 2-3 săptămâni.

ADVERTISEMENT

Astfel, fundașul brazilian va lipsi la următoarele două etape din Liga 1 (duminică împotriva lui Gaz Metan Mediaș și duminica viitoare pe terenul lui FC Argeș), dar și la meciul de joi din deplasare cu AS Roma, în grupele Europa League. Cel mai probabil, Vinicius va reveni în echipa CFR-ului la meciul cu UTA din Liga 1 (în jurul datei de 21 noiembrie), după pauza provocată de meciurile echipei naționale.


ȘTIREA INIȚIALĂ, 29 octombrie. Dan Petrescu se vede nevoit să facă prima schimbare după doar un sfert de oră, Paulo Vinicius nefiind apt fizic pentru a continua partida.

ADVERTISEMENT

Situația lotului de la CFR este una destul de dificilă, după cum a amintit și antrenorul ardelenilor. În aceste condiții, rămâne de văzut ce soluții va mai găsi Petrescu pentru partidele viitoare.

Paulo Vinicius, accidentat după 14 minute în CFR Cluj – Young Boys

Fundașul brazilian în vârstă de 36 de ani confirmă temerile antrenorului în legătură cu numărul mic de jucători pe care îi are în lot.

ADVERTISEMENT

„Avem foarte multe probleme de lot anul acesta, față de anul trecut. Nu avem jucători trecuți pe listă, nu aveam voie decât 20. Din păcate, Bordeianu a plecat, Cestor s-a accidentat. Mai avem cinci meciuri în Europa League și șapte meciuri în campionat, este o situație foarte grea, anul trecut nu ne-am confruntat cu ea”.

„Young Boys a câștigat ultimele trei campionate. Anul trecut, în grupele Europa League, au câștigat cu Glasgow și Feyenoord, au experiență foarte mare. Sunt impresionat de organizarea lor, nu ne vor lăsa să jucăm, asta e clar. Nu au probleme de lot și au și 30 de jucători trecuți pe lista UEFA”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă care a precedat partida.

ADVERTISEMENT

CFR mai are doi fundași pe banca de rezerve, dar niciunul nu a mai jucat în Europa League

Pe lângă Cristian Manea, o prezență mai obișnuită în lotul CFR-ului, deși a jucat doar în trei partide din cele șapte de campionat și a intrat în contextul accidentării lui Vinicius, ardelenii nu prea au soluții cu nume sonore în apărare.

Pe banca de rezerve mai sunt Iasmin Latovlevici (34 de ani) și Denis Ciobotariu (22 de ani). Primul nu a debutat încă la CFR Cluj, fiind rezervă în ultimele două meciuri ale ardelenilor.

Denis Ciobotariu a fost titular în trei partide de campionat în acest sezon, cu Chindia Târgoviște, Botoșani și Voluntari, dar nu a mai evoluat în competițiile europene, la fel ca Joca.

ADVERTISEMENT