Sport

Noi reguli anti Covid-19 în campionatele din Anglia, Franța și Italia. Care sunt principalele noutăți

Premier League, Ligue 1 și Serie A au făcut publice noile reguli de disputare a meciurilor, cele mai importante noutăți venind din campionatele Angliei și al Franței.
26.01.2022 | 17:45
Noi reguli anti Covid19 in campionatele din Anglia Franta si Italia Care sunt principalele noutati
ADVERTISEMENT

Din cauza pandemiei de coronavirus și, mai ales, a cazurilor noi de infectare cu Covid-19, au fost amânate mai multe meciuri din campionatul Angliei, în special datorită faptului că protocoalele sanitare erau destul de stricte.

Conform noilor reguli anti Covid-19, grupările care cer amânarea unui meci trebuie să facă dovada a patru teste pozitive

Miercuri, însă, Premier League a făcut publice noile condiții care trebuie îndeplinite de echipe pentru a putea cere amânarea unui meci. Cea mai importantă este aceea că grupările trebuie să facă dovada a patru teste pozitive la jucătorii din lot, informează dailymail.co.uk.

ADVERTISEMENT

Multe cluburi din Premier League au fost nemulțumite de faptul că Arsenal a obținut amânarea meciului cu Tottenham, care trebuia să se joace sâmbătă, 15 ianuarie, în etapa a a 22-a, deși avea un singur caz nou de infectare.

Ca urmare, începând cu etapa care va avea loc pe 4 februarie, echipele care doresc să ceară amânarea unei partide trebuie să demonstreze că au patru cazuri noi de infectare. Până acum, ele trebuiau să facă dovada că au în lot doar 13 jucători disponibili, plus portarul.

ADVERTISEMENT

18 dintre cele 20 de echipe din Premier League suint de acord cu noile reguli anti Covid-19

Directorul executiv al Premier League, Richard Masters, criticat de mai multe cluburi pentru felul în care a gestionat situația, a fost îndemnat să ia măsuri. Ca urmare, a luat legătura cu toate cluburile pentru a face lobby noului ghid, iar 18 dintre cele 20 de echipe și-au exprimat sprijinul.

Înteresant este că patru cazuri de Covid nu ar declanșa automat o anulare a unui meci, conform noului ghid, dacă nu sunt toate noi. „În urma unei întâlniri care a avut loc astăzi, ghidul privind amânarea meciurilor din Premier League din cauza cazurilor de COVID-19 a fost actualizat, acum fiind nevoie de un prag pentru a se întâmpla acest lucru.

ADVERTISEMENT

De acum înainte, dacă un club solicită amânarea un meci pe motiv că nu are suficienți jucători disponibili din cauza COVID-19, trebuie să aibă cel puțin patru cazuri confirmate în lot.

Această regulă va intra în vigoare înaintea următoarei etape din Premier League, sâmbătă, 5 februarie, care debutează cu meciul dintre Burnley și Watford.

ADVERTISEMENT

De la momentul venirii pandemiei, Premier League și-a adaptat regulile în funcție de situația sanitară de la momentul respectiv. Regulamentul a fost actualizat ultima dată în decembrie, ca răspuns la apariția variantei Omicron.

Regulile și îndrumările de amânare ale partidelor sunt concepute pentru a proteja bunăstarea jucătorilor și a staff-ului, menținând în același timp integritatea sportivă a competiției și calitatea echipelor”, se precizează în comunicatul Premier League.

În acest sezon au fost amânate nu mai puțin de 22 de meciuri. Burnley deține recordul cu 5 restanțe, fiind urmată de Leicester cu 4.

Săptămâna trecută au fost 16 noi cazuri pozitive de Covid în Premier League, a patra săptămână consecutiv în care numărul de rezultate pozitive a scăzut și cel mai mic număr într-o săptămână după 5 decembrie.

În Franța, jucătorii vindecați de Covid-19 pot relua imediat competiția

Protocoale noi există și în Franța și Italia. În Ligue 1, jucătorii vindecați de Covid-19 pot relua imediat competiția, fără derogare, dar acest lucru rămâne la latitudinea medicului clubului. Până acum, exista o pauză de șapte zile după perioada de izolare.

De asemenea, un jucător infectat, care este vaccinat complet, poate ieși din izolare după cinci zile, dacă a avut un test negativ și nu a prezentat simptome timp de 48 de ore, informează lequipe.fr.

În total, peste 200 de jucători Ligue 1 au fost testați pozitiv între Crăciun și jumătatea lunii ianuarie. Cluburi ca Angers, Lorient și Troyes au fost cele mai afectate, ele fiind în situația de a cere amânarea unor partide.

Și în Italia există reguli noi, dar acestea se referă la perioada până la care echipele au dreptul să completeze listele finale cu 25 de jucători care fac parte din lot, denumite „Grupuri de sportivi”, termenul limită fiind 4 februarie.

Pe listele respective trebuie să fie incluși și jucători Under-23, prioritate având cei care au adunat cele mai multe meciuri în actualul sezon, conform tuttomercatoweb.com.

ADVERTISEMENT
Tags: