News

Noi reguli de circulație cu mijloacele de transport în comun. STB scoate pe traseu toate vehiculele din 18 mai

05.05.2020 | 13:29
Noi reguli de circulatie cu mijloacele de transport in comun STB scoate pe traseu toate vehiculele din 18 mai
Societatea de Transport București anunță noi reguli de circulație cu mijloacele de transport în comun. Sursă foto: Facebook STB
ADVERTISEMENT

Societatea de Transport București anunță noi reguli de circulație cu mijloacele de transport în comun.

Noi reguli de circulație cu mijloacele de transport în comun

Pe lângă noile reguli de circulație cu mijloacele de transport în comun, Primăria Capitalei a informat că toate vehiculele din parcul circulant vor fi scoasse pe traseu începând cu data de 18 mai.

ADVERTISEMENT

”Din 18 mai, transportul în comun va funcționa la capacitate maximă. Toate vehiculele sunt dezinfectate cu substanțe care distrug virusurile. STB dezinfectează și stațiile de așteptare, cu mobilierul aferent, aflate în administrarea sa”, se arată în comunicatul STB.

Accesul în mijloacele STB va fi limitat, astfel încât călătorii vor putea ocupa numărul de scaune din autobuze, troleibuze și tramvaie, precum și un rând în picioare, respectând distanța reglementată, de 1,5 metri.

ADVERTISEMENT

Poliția Locală va veghea la respectarea regulilor în mijloacele de transport în comun

”Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor bucureștenilor care folosesc mijloacele de transport în comun să își protejeze nasul și gura cu măști medicale, dar și ochii, cu ochelari (de vedere sau de soare)”, se mai arată în comunicat.

STB le cere călătorilor să respecte noile reglementări privind distanțarea socială și anunță că urcarea în vehiculele se va face doar pe la ușa din față, iar coborârea pe celelalte uși.

ADVERTISEMENT

”Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele de transbordări masive și cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumați către ușile de acces în vehicule de controlorii STB, sprijiniți de Poliția Locală”, se încheie anunțul.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că  starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă și a precizat că mai multe activități se vor redeschide începând din 15 mai.

ADVERTISEMENT

În spațiile închise și în mijloacele de transport în comun, românii sunt obligați să poarte mască de protecție. În urmă cu două zile, STB a anunțat că doar șase angajați au fost infectați cu coronavirus de la începutul pandemiei, unul dintre ei fiind deja vindecat.

ADVERTISEMENT