News

Noi restricții în zece localități din Ilfov, de miercuri. Ce măsuri au dispus autoritățile

Noi restricții în Ilfov, județul cu cea mai mare incidență de infectare din țară. Ce au anunțat autoritățile.
28.09.2021 | 21:53
Noi restrictii in zece localitati din Ilfov de miercuri Ce masuri au dispus autoritatile
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Ilfov au decis că este nevoie de restricții suplimentare în mai multe zone. Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Ilfov a transmis că vor fi luate măsuri suplimentare pentru 10 localități.

Restricții în zece localități din Ilfov, de miercuri dimineață

Ele vor intra în vigoare începând din ziua de miercuri și cele 10 localități în care incidența a crescut alarmant vor avea noi reguli de respectat.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată în cursul zilei de marți, în timpul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din județ.

Autoritățile au mai transmis și faptul că incidențele au atins cote alarmante, în Afumați, de exemplu, aceasta fiind de 9,42.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, 28 septembrie 2021, Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov a prezentat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov propunerile de aplicare a măsurilor prevăzute de HG nr. 932/2021 cu modificările și completările ulterioare, pentru localitățile Afumați, Berceni, Chiajna, Otopeni, Popești-Leordeni și Voluntari din județul Ilfov”, au transmis autoritățile din Ilfov, în ziua de marți.

Iată incidența cazurilor de coronavirus transmisă de autorități în cazul acestor zone: Afumaţi – 9,42, Berceni – 7,72, Chiajna – 8,43, Otopeni – 7,75, Popeşti-Leordeni – 8,54, Voluntari – 8,29, Brăneşti – 6,87, Corbeanca – 6,42, Măgurele – 7,30, Ştefăneştii de Jos – 7,12.

ADVERTISEMENT

„Pe cale de consecință, astăzi, 28 septembrie 2021, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 177 din 28.09.2021 privind măsurile dispuse pentru localitățile Afumați, Berceni, Chiajna, Otopeni, Popești-Leordeni și Voluntari.

Pentru măsurile dispuse începând cu data de 29 septembrie 2021, ora 10:00, vă rugăm să consultați Hotărârea CJSU Ilfov nr. 177/28.09.2021”, au mai informat autoritățile.

ADVERTISEMENT

Aceasta este disponibilă aici.

Ce noi reguli trebuie să respecte oamenii din localitățile acestea

Printre măsurile restrictive care se aplică începând de miercuri, de la ora 10:00, este faptul că oamenii vor fi obligați să poarte mască de protecție în toate spațiile publice, dar și în jurul unităților de învățământ, la 50 de metri de acestea.

De asemenea, începând cu această dată sunt interzise orice activități în cinematografe, organizarea concertelor sau orice fel de spectacole publice sau private, dar și organizarea de nunți sau de botezuri.

În același timp, oamenii nu vor mai avea voie să circule după 20:00 și până la 5:00 dimineața în Afumaţi, Berceni, Chiajna, Otopeni, Popeşti-Leordeni, Voluntari.

Măsura este valabilă și pentru Brăneşti, Corbeanca, Măgurele, Ştefăneştii de Jos, dar numai vinerea, sâmbătă și duminica, de la 20:00 la 5:00.

Este demn de precizat faptul că persoanele care sunt vaccinate de cel puțin 10 zile nu sunt supuse acestor interdicții de circulație.

De asemenea, toate magazinele se vor închide la 18:00 și activitatea în baruri, cluburi și discoteci este complet interzisă.

ADVERTISEMENT