News

Noi simptome de Covid, descoperite la pacienți români tineri. Ce au găsit medicii

14.11.2020 | 11:26
Noi simptome de Covid descoperite la pacienti romani tineri Ce au gasit medicii
ADVERTISEMENT

Pe măsură ce pandemia de COVID-19 afectează din ce în ce mai multe persoane, medicii din România observă noi simptome la pacienții pe care îi tratează, în special la adulții tineri, cu vârste între 25 și 30 de ani.

România nu este o situație singulară la nivel mondial. La începutul lunii, cercetătorii de la Universitatea Medicală din Viena au clasificat șapte seturi de simptome în cadrul formelor ușoare de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Față de cele șase categorii de simptome recunoscute până în prezent, pe noua listă se regăsesc inflamațiile de la nivelul ochilor și mucoasei, asociate infecției cu virusul SARS-COV-2.

Simptomele gastroenterologice și neurologice, predominante la pacienții din România

“La noi în special, simptomatologie mai pregnantă ce apare în ultimul timp sunt varsături în jet, diaree și tulburari neurologice ce mimează AVC-ul. Nu des, dar încep să apară din ce în ce mai multe cazuri”, a declarat pentru Gândul.ro, dr. Cristian Oancea, managerul spitalului Victor Babeș din Timișoara.

ADVERTISEMENT

Crește și numărul copiilor infectați cu noul coronavirus internați în spitalele din România. Potrivit Ministerului Sănătății, luni erau internați în spitalele COVID 241 de copii, opt dintre aceștia fiind  la terapie intensivă.

6.081 de copii cu vârste de până la 9 ani şi 13.132 cu vârste între 10 şi 19 ani au contractat infecția cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, a mai precizat Ministerul.

ADVERTISEMENT

Medicul Cristian Oancea a precizat că la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara a fost internat un singur copil la ATI, însă a fost externat într-o stare bună.

Într-o intervenție la Gândul Live, medicul Mihai Craiu a tras un semnal de alarmă asupra creșterii simțitoare a numărului de infectări cu noul coronavirus în rândul copiilor.

ADVERTISEMENT

„Acum avem în fiecare zi la câteva ore. În ultimele 24 de ore am avut patru cazuri. Oamenilor trebuie să le spunem că, din punct de vedere al evoluției, imensa majoritate a copiilor fac forme ușoare sau complet asimptomatice de boală. Dar nu toți copiii sunt sănătoși anterior infecției cu noul coronavirus. Eu vreau să îi sensibilizez pe cei care au copii cu probleme și să le spun că în momentul în care copilul lor cu o problemă musculară, reumatismală, imunologică, oricum ar fi ea, se complică din cauza bolii de fond și ajunge într-o instituție spitalicească, unul din primele lucruri pe care le face conform recomandărilor legale este să facem testarea pentru noul coronavirus. Iar în momentul în care în comunitatea respectivă există o transmitere foarte intensă, problema este că dacă avem anterior infecției cu coronavirus o problemă de sănătate”, a spus Mihai Craiu.

ADVERTISEMENT