Sport

Nordsjaelland, victorie în campionat înainte de FCSB. E lider în Danemarca!

Nordsjaelland, viitoarea adversară a celor de la FCSB în Conference League, e pe val în campionat, reușind a 3-a victorie în tot atâtea meciuri.
06.08.2023 | 21:21
Nordsjaelland victorie in campionat inainte de FCSB E lider in Danemarca
Nordsjaelland, pe val înainte de meciul cu FCSB. Victorie clară în campionat. Foto: Facebook Nordsjaelland
ADVERTISEMENT

Nordsjaelland a învins astăzi, fără drept de apel pe Brondby, scor 3-1. În urma acestui rezultat Nordsjaelland a acumulat 9 puncte în clasament după 3 partide, așadar victorii pe linie și un golaveraj 10-3. Pentru danezi vine acum adevăratul examen, cel cu FCSB, sau mai bine spus pentru formația lui Gigi Becali vine primul examen cu adevărat demn de luat în considerare.

Nordsjaelland, pe val înainte de meciul cu FCSB

În primele două etape din campionat danezii au învins pe Viborg, scor 4-1 și în deplasarea de la Aarhus, scor 3-1. Cu toate acestea, victoria cu Brondby e mult mai importantă, în condițiile în care oaspeții de astăzi sunt considerați a treia cea mai valoroasă echipă din Danemarca, după FC Copenhaga și FC Midtjylland.

ADVERTISEMENT

Concret, potrivit Transfermarkt.de, lotul celor de la Brondby e cotat la 33.45 milioane de euro, comparativ cu 59.30 milioane (FC Copenhaga), 45.20 (FC Midtjylland) și 32 de milioane FC Nordsjaelland. Mai îngrijorător pentru FCSB e faptul că cei de la Nordsjaelland au reușit să revină după ce au fost conduși la pauză 0-1, după reușita lui Vallys din minutul 37.

Ingvartsen (’52), Nuamah (’74) și Frese (’80) au înscris în repriza secundă și au pecetluit soarta partidei, spulberând orice speranță pentru fanii celor de la Brondby. De altfel, vedetele Ernest Nuamah și Marcus Ingvartsen sunt totodată cei mai valoroși jucători din lotul danezilor, cu o cotă de piață de 6, respectiv 5.5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Venit pentru 3 milioane de la Mainz, Ingvarsten a reușit 10 goluri sezonul trecut în Bundesliga în 28 de partide. Între timp, ghanezul Ernest Nuamah demonstrează la doar 19 ani că interesul unor forțe ale Europei pentru el este justificat. Așadar, Ajax Amsterdam, Olympique Marseille, AC Milan și chiar Paris Saint Germain ar fi interesate să cumpere ”perla” celor de la FC Nordsjaelland.

Presa din Danemarca nu a rămas indiferentă în momentul în care sorții au decis ca FC Nordsjaelland să joace cu FCSB în turul 3 preliminar al Conference League. ”Întâlnirea dintre FC Nordsjaelland și FCSB, în turul al treilea al calificărilor pentru Conference League, este inevitabilă, după victoria cu 4-2, la general, a românilor în fața echipei CSKA Sofia, în turul doi preliminar.

ADVERTISEMENT

FCSB a început meciul de joi cu avantajul de 1-0 obținut în manșa tur, iar românii și-au continuat forma bună. Damjan Djokovic și-a dus echipa în avantaj după 27 de minute, însă CSKA Sofia a egalat prin Pedrinho, în minutul 49, iar în minutul 68 s-a făcut 2-1. Dintr-o dată, totul părea să arate că meciul va intra în prelungiri, însă două goluri marcate de FCSB cu puțin timp înainte de fluierul final au schimbat situația. Returul s-a încheiat astfel cu 3-2 pentru FCSB, iar românii se pregătesc să înfrunte vicecampioana din Danemarca”, scriau jurnaliștii de la Bold.

Partidele se vor juca pe pe 10 și 16 august, iar pentru FCSB va urma un ultim meci înainte de calificarea în grupe, desigur dacă românii vor reuși să se califice. Paradoxal, chiar dacă potrivit transfermarkt lotul FCSB-ului este cotat mai bine, cu un ușor avans de 250.000 de euro, casele de pariuri o văd favorită pe Nordsjaelland, pentru că danezii au o cotă la calificare de 1.70.

ADVERTISEMENT

Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, mărturisea că nu știe prea multe despre formația din Danemarca, deși a auzit că e o echipă bună, comparativ cu formația CSKA Sofia 1948. ”Nu-i cunosc, dar am auzit că sunt o echipă foarte bună. Nu mai pot să spun nimic! După meciul cu CFR, să veniți să vă spun părerea mea. Se dă ora exactă pentru FCSB”, a declarat Gigi Becali.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru ”2” în meciul FCSB – Nordsjaelland

ADVERTISEMENT