Sport

Cea mai nebună luptă la titlu, cel mai nebun gol decisiv. Bundesliga e mic copil față de ce s-a întâmplat în Belgia. Antwerp, campioană! Video

Final nebun de sezon în Belgia! Trei echipe au fost, pe rând, campioane în ultimele 6 minute ale sezonului. În cele din urmă, eurogolul lui Alderweireld a dus titlul la Antwerp.
04.06.2023 | 22:55
Cea mai nebuna lupta la titlu cel mai nebun gol decisiv Bundesliga e mic copil fata de ce sa intamplat in Belgia Antwerp campioana Video
Toby Alderweireld se bucură după golul decisiv marcat în meciul dintre Genk şi Antwerp. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Campionatul Belgiei a avut un final nebun de campionat, iar lupta la titlu din Bundesliga între Bayern şi Borussia Dortmund nu s-a apropiat nici pe departe ca dramatism faţă de ceea ce a fost în Jupiler League.

Cea mai nebună luptă la titlu! Dramatism în Belgia

În ultima etapă, trei echipe erau în lupta pentru titlu: Royal Union, Antwerp şi Genk. Club Brugge era la 10 puncte în spate şi nu mai avea nicio şansă, dar a jucat un rol crucial în stabilirea campioanei.

ADVERTISEMENT

Royal Union a jucat acasă cu Club Brugge, iar Genk primea vizita lui Antwerp. Regulamentul din Belgia este asemănător cu cel din SuperLiga, cu sezon regulat şi apoi play-off cu patru echipe, care au punctele înjumătăţite.

Înaintea ultimei etape, Antwerp avea 46 de puncte, fiind la egalitate cu Royal Union, dar cu echipa din Saint-Gilloise a beneficiat de rotunjirea de 0,5 puncte. Podiumul a fost completat de Genk, care avea 45 de puncte.

ADVERTISEMENT

Genk, campioană la pauză! Dar finalul de sezon a fost uluitor

La pauzele celor două meciuri, Genk a fost campioana Belgiei. A condus cu 1-0 pe Antwerp, în timp ce Royal Union era ţinută în şah de Club Brugge, 0-0. În repriza a doua a fost nebunie pe ambele stadioane.

La Genk – Antwerp s-a făcut 2-1 în minutul 75, în timp ce Royal Union conducea cu 1-0 pe Club Brugge. La aceste scoruri, Royal Union Saint Gilloise devenea campioana Belgiei şi acest lucru a rămas până în minutul 89 al meciurilor.

ADVERTISEMENT

Trei campioane din minutul 88 până la final: Royal Union, Genk şi Antwerp! Golul lui Alderweireld, decisiv

Club Brugge a egalat prin Homma în minutul 89 şi a preluat conducerea prin golul lui Lang, din minutul 90+3, scor la care Genk a condus cu 2-1 şi urca pe primul loc în faţa lui Royal Union. Doar că nu avea să fie gata.

Antwerp a egalat la Genk prin eurogolul lui Toby Alderweireld, fostul star al lui Tottenham. În minutul 90+4, când fanii lui Genk se pregăteau să sărbătorească titlul şi erau în spatele panourilor publicitare, fundaşul belgian a trimis o bombă, spre disperarea fanilor de pe stadion.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

În doar şase minute, trei echipe erau virtual campioane ale Belgiei: Royal Union, Genk şi Antwerp. În cele din urmă, golul lui Toby Alderweireld a adus titlul la Antwerp, pentru prima dată în ultimii 66 de ani.

Rezultate în ultima etapă:

  • Genk – Antwerp 2-2
  • Royal Union – Club Brugge 1-3

Clasament final:

Clasamentul din Belgia
Clasamentul din Belgia
ADVERTISEMENT
Tags: