Sport

FCSB, interzisă din nou pe Ghencea? Anunțul UEFA dă fiori pentru meciul cu Nordsjaelland

FCSB a primit dreptul să joace în Ghencea derby-ul cu CFR Cluj, însă ar putea fi interzisă la întâlnirea cu FC Nordsjaelland din Conference League.
06.08.2023 | 12:04
FCSB interzisa din nou pe Ghencea Anuntul UEFA da fiori pentru meciul cu Nordsjaelland
FCSB a primit dreptul să joace în Ghencea derby-ul cu CFR Cluj, însă ar putea fi interzisă la întâlnirea cu FC Nordsjaelland din Conference League
ADVERTISEMENT

”Roș-albaștrii” au trecut cu ceva emoții de CSKA 1948 Sofia în turul 2 preliminar al celei de-a treia competiții europene, iar acum îi așteaptă o ”dublă” extrem de dificilă cu vicecampioana Danemarcei.

Ghencea, tărâm interzis pentru FCSB în cupele europene?

FCSB nu a putut juca în acest start de sezon pe Arena Națională din cauza concertelor care s-au ținut acolo, astfel că a fost nevoită să-și tot găsească stadioane unde să evolueze. Iar în returul cu bulgarii a ales să joace pe Arcul de Triumf, care are puțin peste 8.000 de locuri.

ADVERTISEMENT

A fost o alegere forțată, dar care nu i-a deranjat foarte mult. Și asta pentru că partida s-a desfășurat fără spectatori, ”roș-albaștrii” având de ispășit o suspendare dictată de UEFA în sezonul precedent.

Doar că acum fanii vor avea acces la meciul tur cu FC Nordsjaelland, din turul 3 preliminar al Conference League, iar Arcul de Triumf pare mult prea mic pentru o astfel de întâlnire. Varianta pe care oficialii FCSB vor să o acceseze este Ghencea, însă s-ar putea să primească din nou interzis.

ADVERTISEMENT

Până la o decizie finală, UEFA a trecut pe site-ul oficial că întâlnirea programată joi, 10 august, de la ora 21:30, se va desfășura pe Arcul de Triumf. Însă, vicecampioana României speră să primească un răspuns pozitiv pentru Ghencea și să anunțe schimbarea în timp util la forul european.

De ce depinde ca FCSB să joace și în viitor în Ghencea

Toate semnalele arată că pentru FCSB contează foarte mult ce se va întâmpla duminică seară la derby-ul din Ghencea cu CFR Cluj. Un comportament exemplar al fanilor și oficialilor clubului lui Gigi Becali la acest joc le-ar deschide calea și pentru Conference League.

ADVERTISEMENT

Practic totul depinde de cum vor decurge ostilitățile la partida din SuperLiga. Și asta deoarece stadionul din Ghencea este liber pentru turul cu FC Nordjaelland, FRF programând întâlnirea celor de la CSA Steaua din etapa a 2-a a eșalonului secund pentru marți, 15 august.

În aceste condiții, echipa lui Gigi Becali poate să facă o cerere pentru închirierea arenei Steaua, deoarece se încadrează în normele standard, conform cărora nu pot fi disputate două meciuri în Ghencea în mai puțin de 48 de ore.

ADVERTISEMENT

Clauza specială impusă de CSA Steaua

La fel de adevărat este faptul că pentru a le interzice celor de la FCSB accesul în Ghencea, cei de la CSA Steaua au un as în mânecă. O pot face în baza unei clauze speciale semnate chiar de Gigi Becali.

Patronul vicecampioanei României s-a angajat să nu-i mai critice pe ”militari” și să nu mai susțină că FCSB este Steaua pe perioada contractului. Care a fost semnat luni și este valabil până după partida cu CFR Cluj. Doar că după victoria din returul CSKA Sofia, mijlocașul Adrian Șut a declarat că FCSB este Steaua, o încălcare a clauzei. La fel a făcut și Elias Charalambous la conferința premergătoare partidei cu CFR Cluj.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,20 este cota pentru „2 solist” la meciul FCSB – CFR Cluj

ADVERTISEMENT