Sport

Notele după Dinamo – FCSB. Octavian Popescu, singura pată de culoare dintr-un derby anost

03.02.2021 | 23:11
Notele dupa Dinamo  FCSB Octavian Popescu singura pata de culoare dintrun derby anost
ADVERTISEMENT

După mai puțin de un an de la ultima întâlnire în Liga 1, pe terenul „câinilor”, Dinamo și FCSB s-au înfruntat într-un nou episod al Derby de România. Roș-albaștrii s-au impus cu 1-0, la capătul unui meci destul de slab.

FCSB și-a dominat fizic adversara și a început mult mai bine partida, deschizând scorul după doar opt minute. Liderul Ligii 1 a reușit să își creeze și alte ocazii clare, dar neinspirația la finalizare a lui Florinel Coman sau ghinionul lui Ante Vukusic a făcut ca scorul să rămână doar 1-0.

ADVERTISEMENT

Florin Tănase a marcat unicul gol al partidei, însă omul meciului a fost, cu siguranță, tânărul Octavian Popescu. La doar 18 ani, mijlocașul FCSB-ului a fost cel mai creativ, alert și inspirat jucător de pe teren.

Cum au jucat „câinii”. Nervi mulți, realizări puține

„Câinii” lui Jerry Gane au părut a fi motivați, ca de obicei, dar extrem de lipsiți de inspirație. Dinamo a luat iar gol repede, la fel cum s-a întâmplat și cu FC Botoșani, când a pierdut cu 0-4. Din momentul primirii golului, alb-roșiii au părut descumpăniți și cu greu și-au revenit și au ieșit din corzi.

ADVERTISEMENT

Pressing-ul adversarilor i-a incomodat, însă oamenii lui Gane ar fi putut marca și ei, cu puțin mai mult noroc. Apropo de Gane, tehnicianul a făcut câteva alegeri ciudate în primul 11, preferând să apeleze la lenții Puljic și Bejan în fața „viteziștilor” Coman, Moruțan, Tănase și Popescu.

Mihai Eșanu 5 – A lăsat impresia că putea face mai multe la golul lui Florin Tănase, din prima repriză. A avut și o intervenție bună tot în prima parte, la șutul lui Florinel Coman la colțul lung, din interiorul careului. În partea secundă, a reușit să devieze în bară șutul lui Vukusic.

ADVERTISEMENT

Andrei Radu 4 – Foarte timid, depășit cu ușurință de Tănase la faza deschiderii scorului. Nu a existat pe faza ofensivă în prima repriză și a fost foarte nesigur la majoritatea acțiunilor desfășurate în zona lui de teren. Octavian Popescu l-a domiat categoric și l-a făcut să ia cartonaș galben în a doua repriză.

Ante Puljic 4 – Depășit și el de multe ori cu mare ușurință. A dovedit încă o dată că nu este deloc inspirat la jocul la firul ierbii, deși rămâne excelent în aer.

ADVERTISEMENT

Florin Bejan 4 – Cel mai slab dinamovist în prima repriză. Lent, ridiculizat de Tănase la faza golului prin care a deschis scorul și autor al unor intrări foarte riscante, deși avea deja cartonaș galben, Bejan a fost o alegere surprinzătoare făcută de Gane. Tehnicianul dinamovist a mizat pe experiența fostului fotbalist al Astrei, alegând să îl titularizeze în locul mult mai rapidului Ehmann, care jucase bine și în meciul cu UTA. Alegerea s-a dovedit a fi una falimentară, deși Bejan nu a arătat la fel de rău și în partea a doua.

Steliano Filip 3 – A fost destul de activ în banda stângă, însă a avut și câteva intrări stupide în prima repriză, nesancționate cu vreun cartonaș de Sebastian Colțescu. Ulterior, a luat două galbene în partea a doua și a fost eliminat. Au fost erori impardonabile din partea unui jucător experimentat și care mai trecuse prin multe lupte de acest fel. Și-a lăsat echipa în 10 oameni chiar pe final de meci, când Dinamo preluase controlul partidei și forța egalarea,

Deian Sorescu 4 – Autorul celei mai mari ocazii a lui Dinamo din prima repriză, Sorescu a dat dovadă de egoism atunci când a preferat să șuteze din lateral dreapta, cu dreptul, în loc să îi paseze lui Nemec în fața porții. Nu poate fi acuzat că nu a depus efort, însă nici nu a avut prea multe realizări.

Paul Anton 5 – Determinat, a făcut risipă de efort și a încercat să aducă echilibrul necesar la mijlocul terenului. Nu i-au ieșit, însă, foarte multe. În prima repriză, s-a remarcat cu un șut de la 18 metri, respins de Vlad. A luat un galben inutil pe finalul meciului și va rata meciul cu U Craiova, din weekend.

Alexandru Răuță 5  Ca de obicei, a recurs la „topoare” pentru a-și bloca adversarii și a dat dovadă de o agresivitate nu de puține ori exagerată. A reușit să recupereze câteva mingi la mijlocul terenului, însă a fost schimbat de Gane destul de repede.

Diego Fabbrini 6 – Bine blocat de adversari, Fabbrini a reușit să dea impresia că poate face diferența doar în repriza a doua, când a reușit un șut periculos de la distanță. A epuizat, însă, resursele de energie și a fost schimbat de Jerry Gane.

Giani Crețu – a jucat doar un minut și 29 de secunde, fiind schimbat imediat de Jerry Gane cu Vlad Achim.

Adam Nemec 5 – S-a luptat, însă nu a avut parte de suficiente mingi pentru a putea oferi ceva consistent. Nu a reușit să fie util nici ca pivot, iar la singura șansă rezonabilă pe care a avut-o a tras slab, direct în brațele lui Vlad, în partea a doua. Cea mai importantă realizare a fost centrarea din prelungiri, reluată de Nepomuceno la o palmă de bară.

Au intrat pe parcurs:

Vlad Achim (min. 2) 4 – A muncit mult, dar a părut că înoată pe gazonul din „Groapă”. Nu a reușit să aducă echilibru la mijlocul terenului și nici nu a ajutat cu ceva pe faza de atac.

Janusz Gol (min. 58) 4La fel de neinspirat ca Achim. Lent, deloc de folos din punct de vedere defensiv, pentru că nu a acoperit zona din fața apărării, el nu a reușit să ofere nicio pasă bună în atac. Singurul plus a fost reprezentat de recuperările reușite în jumătatea adversă.

Gevaro Nepomuceno (min. 73) – A jucat puțin, a încercat să trimită câteva mingi în careul adversarilor, dar a fost dominat fizic de apărătorii lui Petrea. A reușit, totuși, să își aducă echipa aproape de egalare, după ce a reluat cu capul aproape de poarta lui Vlad, în prelungiri.

Magaye Gueye (min. 73) 4 – A avut o singură incursiune în careul advers, în 20 de minute. Insuficient pentru un vârf care a fost introdus pentru a fost introdus pentru a forța egalarea pe final de meci.

  • „De departe, Bejan a fost cel mai slab jucător al primei reprize”, a spus Gabi Balint despre fundașul central dinamovist, la Digisport;
  • 3 cartonașe roșii au primit dinamoviștii în cele două confruntări cu FCSB, din acest sezon al Ligii 1.

Notele jucătorilor de la FCSB: „Coman e obsedat de gol, de asta ratează mult”

Deși păreau că au intrat în meci ca într-o adevărată finală, oamenii lui Toni Petrea au părut că sunt incapabili să împingă mingea în poartă. Ei nu au profitat de evidentele carențe ale adversarilor și s-au mulțumit cu un 1-0 care le aduce trei puncte, dar nicidecum liniște.

FCSB a arătat slăbiciuni în apărare și a fost foarte aproape să se „ardă” pe finalul meciului, atunci când Gevaro Nepomuceno a ratat o ocazie uriașă de a egala. Dinamo era, atunci, doar în 10 oameni, după eliminarea lui Filip.

Andrei Vlad 6 – A fost testat de Anton în prima repriză, cu un șut din 18 metri. A impresionat prin câteva degajări extrem de precise. Nu a fost testat de prea multe ori de dinamoviști, dar a intervenit inspirat când a fost nevoie de el. Singurul moment de nesiguranță a fost la un corner, când a ieșit și nu a reușit să respingă prea bine mingea.

Ovidiu Popescu 7 – Excelent pe fază defensivă, a urcat și în atac și a avut șansa să facă 2-0 în startul reprizei seunde. Se vede experiența în jocul lui, l-a controlat destul de bine pe Fabbrini.

Iulian Cristea 6 – Dinamo nu a creat prea multe probleme pe fazele de atac pozițional. Centrul apărării roș-albastre s-a comportat bine și nu i-a dat deloc spațiu lui Adam Nemec. În schimb, Nepomuceno putea să profite de somnul centrarilor roș-albaștri chiar la ultima fază a partidei.

Andrei Miron 6 – Și el destul de sigur, dar a avut noroc să scape netaxat de Sebastian Colțescu după un fault la Nepomuceno, în finalul partidei. Ar fi putut fi o lovitură liberă periculoasă pentru Dinamo. Și el a părut deconectat la acțiunea la care „câinii” au trecut pe lângă egalare.

Risto Radunovic – Prezent în atac, dar depășit de câteva ori de Sorescu. Cu toate acestea, a arătat bine și nu a comis nicio eroare semnificativă.

Olimpiu Moruțan 6 – A fost luat pe sus de dinamoviști destul de repede, însă s-a mișcat bine, a oferit câteva pase interesante și a demonstrat că s-a maturizat. Nu a pierdut mingea și a colaborat foarte bine cu Octavian Popescu și Florin Tănase. Cu toate acestea, a avut puține realizări concrete și nu a reușit să aducă exact sclipirea așteptată de la el.

Andrei Șut 7 – A fost schimbat în minutul 68, după o evoluție destul de sigură. Agresiv, conectat la meci și foarte atent, Șut nu a lăsat deloc să se vadă că este neexperimentat în astfel de dueluri.

Darius Olaru 7 – A ieșit în minutul 71, nu înainte de a se remarca prin câteva recuperări extrem de utile. A muncit mult, a făcut pressing în mod continuu și nu le-a dat nicio șansă dinamoviștilor la construcție.

Octavian Popescu 8 – Cel mai bun om de la FCSB în prima repriză. Deși Tănase a marcat, Popescu a fost o sursă constantă de pericol pentru poarta câinilor și a avut câteva sclipiri absolut fermecătoare. A fost și faultat, dar s-a ridicat și a continuat să caute să ofere pase decisive. Ar fi trebuit să aibă două assist-uri în cont, dacă Florinel Coman și Ante Vukusic erau inspirați la finalizare.

Florin Tănase 7 – A marcat unicul gol al partidei și a contribuit din plin la pressingul prin care liderul și-a sufocat adversara în prima repriză. Nu a ezitat să se implice nici în clinciuri cu dinamoviștii, dovedind că este demn de banderola de căpitan pe care o poartă.

Florinel Coman 6 – Neinspirat la finalizare. S-a mișcat destul de bine, a încercat să își creeze spații, a pătruns în careu de câteva ori, dar nu a marcat dintr-o situație extrem de clară, după o pasă magistrală a lui Octavian Popescu. Nu i se poate reproșa, în schimb, că nu a depus foarte mult efort.

Au intrat pe parcurs:

Ovidiu Perianu (min. 68) 6 – A jucat destul de puțin, nu s-a evidențiat cu nimic, dar nici nu a greșit în mod flagrant. Totuși, cu el pe teren, Dinamo a reușit să forțeze o improbabilă egalare pe final, deși era cu un om în minus.

Răzvan Oaidă (min. 71) 6 – La fel ca Perianu, nu a reușit neapărat să transforme mijlocul echipei sale într-unul capabil să rețină posesia mingii într-un final în care FCSB se afla în superioritate numerică, dar nici nu a greșit. Și-a făcut treaba, având în vedere și terenul greu.

Ante Vukusic (min. 76) 7  A intrat parcă pentru a confirma gândurile celor care priveau partida și considerau că FCSB ar avea nevoie de un număr 9, așa cum remarcau și comentatorii de la Digisport. A provocat eliminarea lui Steliano Filip și a fost foarte aproape să înscrie, cu un șut din interiorul careului, deviat in extremis de Eșanu în bară. Semne deloc rele din partea croatului adus în locul lui Buș.

  • „Coman e obsedat de gol, vede diferența dintre el și Tănase și probabil din cauza asta ratează mult”, a explicat același Gabi Balint problemele lui Coman;
  • 4 victorii consecutive are FCSB în toate competițiile, împotriva lui Dinamo. Toate, în fața tribunelor goale.

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 1,78 este cota pentru „1 si peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT