Sport

„Tricolorii”, la cel mai bun meci din mandatul lui Mirel Rădoi. Notele după Islanda – România 0-2

FANATIK prezintă notele „tricolorilor” după victoria cu 2-0 din Islanda, la cel mai bun meci din mandatul de selecționer al lui Mirel Rădoi.
02.09.2021 | 23:53
Tricolorii la cel mai bun meci din mandatul lui Mirel Radoi Notele dupa Islanda  Romania 02
ADVERTISEMENT

România a revenit la Reykjavik la un an distanță de la coșmarul din barajul de calificare de la Campionatul European, în fața unei Islande mult schimbată de la acel meci și lipsită de cei mai buni jucători în urma unui scandal-monstru.

De cealaltă parte, selecționerul Mirel Rădoi a trimis o formulă surprinzătoare, cu Andrei Rațiu, Dragoș Nedelcu și Deian Sorescu titulari și cu Ianis Hagi, Răzvan Marin și Cristi Manea pe banca de rezerve.

ADVERTISEMENT

Primul meci cu Rădoi pe bancă fără gol primit. Nicolae Stanciu, cel mai bun jucător al României

Naționala României nu a mai comis atât de multe erori în apărare și a făcut probabil cel mai bun meci din mandatul lui Mirel Rădoi, reușind să mai șteargă din amintirea neagră a barajului pierdut în urmă cu un an la Reykjavik.

Deian Sorescu a fost unul dintre cei mai periculoși jucători ai lui Mirel Rădoi, deși a fost titular în premieră într-o partidă oficială, în timp ce Andrei Rațiu s-a aflat la debutul în tricoul echipei naționale.

ADVERTISEMENT

România a profitat de nenumăratele erori din apărarea nordicilor, cărora le-au lipsit mai mulți jucători. „Vikingii” nu au mai reușit să fie foarte periculoși la fazele fixe, în timp ce defensiva lui Mirel Rădoi nu a mai comis erori mari ca în precedentele partide.

Notele tricolorilor după Islanda – România 0-1. DEși nu am luat gol, apărarea a fost ezitantă

Florin Niță – 7: A scos excelent în minutul 29, la o fază extrem de periculoasă a islandezilor, când a respins în corner. A luat un cartonaș galben pentru trageri de timp. Rămâne unul dintre cei mai constanți jucători ai lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Andrei Rațiu – 6: A jucat bine defensiv și și-a făcut treaba. Nu a arătat nimic din punct de vedere ofensiv. Și-a arătat totuși limitele și a fost înlocuit în minutul 68 cu Cristi Manea.

Vlad Chiricheș – 6: A încercat să verticalizeze și să iasă cu mingea la picior din apărare. A greșit în minutul 15, când islandezii au trimis periculos pe poarta lui Niță. Ezitant la fazele fixe. A luat galben în minutul 37.

ADVERTISEMENT

Ionuț Nedelcearu – 6: A respins greșit la prima ocazie a islandezilor din minutul 11. A avut și intervenții bune, dar și mici greșeli.

Mario Camora – 6: Început destul de ezitant. A greșit de două ori în startul partidei și a fost aproape de un autogol în minutul opt. A greșit în minutul 29, când Niță a blocat în ultimă instanță. Poate cel mai slab tricolor. Islandezii au inițiat cele mai multe atacuri pe partea lui.

Nicolae Stanciu a strălucit la mijloc

Nicolae Stanciu – 8: A pasat foarte bine la Sorescu în startul partidei, la prima ocazie a României. A pasat decisiv la golul lui Stanciu. Cel mai tehnic „tricolor” și poate cel mai bun de pe teren în meciul cu Islanda. A marcat în minutul 84 pentru 2-0 și a securizat victoria.

Dragoș Nedelcu – 6: A luat un cartonaș galben foarte ușor încă din minutul 8 al partidei. Nu a făcut un joc rău și a trimis un șut bun de la distanță în minutul 30.

Alexandru Cicâldău – 6: Nu prea a fost implicat în joc. Nu și-a creat ocazii și a greșit câteva pase, dar nu a făcut un meci slab. În repriza a doua nu s-a văzut deloc și a fost schimbat cu Adrian Rus în minutul 88.

Dennis Man cu golul, Sorescu a fost cu ratările

Dennis Man – 7: A irosit o șansă bună în minutul 42, când a trimis slab spre poartă. A înscris cu dreptul, piciorul său mai slab. A fost înlocuit cu Răzvan Marin în minutul 76.

Dennis Alibec – 6: Joacă bine rolul de pivot, însă doar până ajunge în fața porții. A încercat o execuție extrem de interesantă în startul meciului, când l-a lobat pe portarul islandez de la distanță mare și a fost aproape să înscrie. Egoist, a pierdut o minge la un contraatac excelent, când a șutat în blocaj în loc să paseze. Ține prea mult de balon, dar a fost extrem de prezent în joc. A fost înlocuit în minutul 76, după ce s-a accidentat.

Deian Sorescu – 6: A început bine și a trimis primul șut pe poartă încă din minutul patru. A avut o șansă mare când a scăpat singurul cu portarul, dar a driblat spre exterior în loc să șuteze. A avut o ocazie mare în minutul 30, când portarul a respins în corner. Extrem de mobil. Pe tot terenul. A fost schimbat în minutul 68 cu Ianis Hagi.

Au mai intrat:

Ianis Hagi – 6: A intrat pe teren în locul lui Deian Sorescu în minutul 68. Și-a făcut simțită prezența în atac și a jucat multe mingi.

Cristi Manea – 7:  A intrat în minutul 68 în locul lui Andrei Rațiu. A centrat foarte bine pentru Man în minutul 72, la doar patru minute de când a intrat pe teren.

Jovan Markovic – 6: Debutant în echipa națională. A intrat în minutul 76 în locul lui Denis Alibec, accidentat. A jucat destul de puțin, dar a intrat curajos.

Răzvan Marin – 6: A intrat în locul lui Dennis Man în minutul 76. I-a pasat excelent lui Nicolae Stanciu la golul de 2-0.

Adrian Rus – A intrat pe teren în minutul 84 în locul lui Cicâldău. A jucat prea puțin pentru a fi notat.

  • 11 luni a trecut de la precedenta partidă de la Reikjavik dintre Islanda și România
  • 3 jucători au debutat pentru România într-un meci oficial: Andrei Rațiu, Deian Sorescu și Jovan Markovic
  • 1 singur meci are România în mandatul lui Mirel Rădoi fără gol primit, cel cu Islanda din această seară

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,46 este cota pentru „peste 3.5 goluri” la meciul România – Liechtenstein. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT