News

Nouă oameni au murit și alți 78 au ajuns la spital după ce au mâncat o carne specială din Zanzibar

O mâncare făcută dintr-o specie specială din Zanzibar a fost fatală pentru nouă oameni care au murit, iar alte 78 au fost internate
10.03.2024 | 16:26
Noua oameni au murit si alti 78 au ajuns la spital dupa ce au mancat o carne speciala din Zanzibar
Alertă alimentară în Zanzibar. Opt copii și un adult au murit după ce au mâncat carne de broască țestoasă. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Nouă persoane, opt copii și un adult, au decedat în urma consumului de carne de broască țestoasă de mare pe insula Pemba din arhipelagul insulei Zanzibar. De asemenea, alte 78 de persoane au fost transportate la spital, conform declarațiilor autorităților locale citate de publicația ABC News.

Carne de broască țestoasă otrăvitoare

Specialiștii spun că dacă consumăm această delicatesă locală periodic, ne poate provoca afecțiunei grave ți duce chiar la decese din cauza unei intoxicații alimentare specifice numite chelonitoxism.

ADVERTISEMENT

Medicul oficial al districtului Mkoani, Dr. Haji Bakari, a confirmat că adultul care a decedat vineri seara era mama unuia dintre copiii care au murit anterior și care s-au intoxicat cu carnea de broască țestoasă.

Consumul de carne de broască țestoasă de mare a avut loc marți, conform declarațiilor sale. Testele de laborator au confirmat că toate victimele au fost expuse la această substanță toxică.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Zanzibar au emis un avertisment public

Oamenii care se ocupă de administrarea Zanzibarului, care este o regiune semiautonomă a Tanzaniei, au mobilizat o echipă de gestionare a dezastrelor pentru a interveni în această situație.

Autoritățile au emis astfel un avertisment public pentru a descuraja consumul de carne de broască țestoasă de mare din această regiune și vin în sprijinul comunității cu informări despre cât de periculos poate fi acest aliment.

ADVERTISEMENT

Un incident similar a avut loc în 2021

Această întâmplare nu este prima, când consumul de carne de broască țestoasă de mare duce la decese în zona respectivă. În noiembrie 2021, șapte persoane, inclusiv un copil de trei ani, au murit în aceeași regiune după consumul aceleiași delicatese, iar alți 38 de oameni au fost spitalizați.

Imediat după incident, oamenii legii din Zanzibar au decis să interzică locuitorilor insulei să mai mănânce acest tip de care, dar se pare că regulile nu au fost respectate întocmai de aceștia.

ADVERTISEMENT

Din cauza poluării și contaminării mediului marin, broaștele țestoase marine pot acumula metale grele și alte substanțe toxice, iar consumul lor poate duce la intoxicații alimentare grave.

ADVERTISEMENT