News

Noul coronavirus rezistă mai mult în organismul persoanelor grav bolnave. Avertismentul specialiștilor

22.04.2020 | 17:27
Noul coronavirus rezista mai mult in organismul persoanelor grav bolnave Avertismentul specialistilor
ADVERTISEMENT

Coronavirusul care provoacă COVID-19 rezistă o perioadă mai lungă de timp în țesutul pulmonar al pacienților care dezvoltă o formă mai gravă a bolii.

COVID-19, mai periculos la persoanele grav bolnave

Conform unui studiu publicat de British Medical Journal, pacienții care dezvoltă o formă gravă a bolii păstrează în organism virusul cu o săptămână mai mult în raport cu cei care au o formă ușoară a bolii.

ADVERTISEMENT

Un alt studiu efectuat în China pe 96 de pacienți a demonstrat că particulele virale rezistă o perioadă mai îndelungată și ating vârful bolii mult mai târziu în cazul persoanelor care dezvoltă o formă gravă a bolii.

Totodată, pacienții de sex masculin și cu vârsta peste 60 de ani scapă mai greu de coronavirusul din Wuhan, în momentul în care sunt îmbolnăviți.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii au constatat, după ce au analizat 3.000 de probe colectate de la pacienți, că virusul rezistă 21 de zile în organismul unui pacient grav bolnav, spre deosebire de 14 zile cât rezistă coronavirusul în mod normal.

Astfel, persoanele care au dezvoltat o formă gravă a bolii au avut o încărcătură virală ridicată și după trei săptămâni de boală, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oamenii de știință au concluzionat că virusul a rezistat în materiile fecale timp de 22 de zile, comparativ cu 18 zile în țesutul pulmonar și 16 zile în sânge.

Cu toate acestea, oamenii de știință au explicat că studiul nu are o acuratețe de 100%, dat fiind numărul redus de persoane care au participat la studiu. Prin datele obținute, cercetătorii au dorit să sublineze importanța izolării totale a persoanelor grav bolnave.

ADVERTISEMENT

La nivel mondial, peste 2.5 milioane de oameni au fost confirmați drept infectați cu coronavirusul care provoacă COVID-19.

ADVERTISEMENT