Sport

Noul gazon de la Craiova a fost montat! Va fi inaugurat la următorul meci al Universității pe “Ion Oblemenco”. Foto

Universitatea Craiova va disputa meciul cu Academica Clinceni pe arena „Ion Oblemenco”. Deja a fost montată noua suprafață de joc.
14.10.2021 | 13:37
Noul gazon de la Craiova a fost montat Va fi inaugurat la urmatorul meci al Universitatii pe Ion Oblemenco Foto
A fost montat noul gazon de pe arena „Ion Oblemenco”. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vești extraordinare pentru fanii Universității Craiova. Întrucât procesul de montare a noului gazon a fost finalizat în timp util, meciul din etapa cu numărul 12 a Ligii 1, împotriva Academicii Clinceni, se va disputa pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Începând de luni, 4 octombrie, când competiția internă se afla în pauza prilejuită de preliminariile CM 2022, zeci de angajați ai firmei bucureștene care a câștigat licitația organizată de Primărie au strâns – cu utilajele din dotare – vechea suprafață și au pregătit terenul pentru instalarea celei aduse de la o fermă din Barcelona. De altfel, aceasta este deținută chiar de societatea care asigură mentenanţa gazonului de pe Camp Nou, unde evoluează formația blaugrana.

ADVERTISEMENT

Costurile totale se ridică la 2.706.983 de lei (n.r. 650.000 de euro cu TVA), iar firma a avut la dispoziție, conform contractului, 15 zile să execute lucrările, termen în care s-a încadrat cu succes. Decizia autorităților locale de a înlocui gazonul a fost anunțată, în exclusivitate, de FANATIK, pe 11 august.

Universitatea Craiova – Academica Clinceni se joacă pe „Ion Oblemenco”. A fost montat noul gazon

Nu ştiu cum va da pe sticlă noul gazon la meciul de luni, dar până la următoarea partidă el va arăta mult mai bine. Asta pentru că, după fiecare meci, se aspiră, se pregăteşte pentru meciul următor, ţinându-se cont şi de condiţiile meteo.

ADVERTISEMENT

Noi vom asigura trei luni de consultanţă, de mentenanţă se ocupă o Regie a primăriei din câte ştiu eu. Noi vom urmări toate lucrările, noi stabilim produsele care se folosesc pentru întreţinerea gazonului.

Trebuie să acorzi o foarte mare atenţie modului cum evoluează gazonul după fiecare meci, ca să ştii cum intervii. Temperatura favorabilă noului gazon este cea de acum, din octombrie.

ADVERTISEMENT

Mai greu o să fie în decembrie, când ne aşteptăm la temperaturi negative. Atunci va trebui protejat cu o folie specială. Cel mai greu va fi însă vara, când sunt peste 35 de grade, mai ales că la Craiova este un stadion semiacoperit”, a declarat pentru gds.ro un reprezentant al firmei care s-a ocupat cu montarea noii suprafețe de joc.

Pe noul gazon se va putea juca în fiecare săptămână: „Este nevoie de o atenţie sporită”

Cum pe arena „Ion Oblemenco” evoluează și FC U Craiova 1948, gazonul va avea nevoie de „o atenție sporită și o îngrijire pe măsură”. Următoarea partidă de pe teren propriu a nou-promovatei – cea cu Gaz Metan Mediași – este programată vineri, 22 octombrie, la ora 17:30.

ADVERTISEMENT

Tocmai pentru că vorbim de un gazon pe care evoluează două cluburi, care va găzdui meciuri în fiecare săptămână, este nevoie de o atenţie sporită şi o îngrijire pe măsură.

Pe noul gazon de la Craiova se va putea juca în fiecare săptămână. Este acelaşi gazon ca şi cel montat în acest an pe Arena Naţională, unde se desfăşoară deja un meci pe săptămână, pentru că aici joacă şi FCSB şi Rapid”, a transmis reprezentantul firmei.


(P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Academica Clinceni: 2,30 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT