Sporturi

Novak Djokovic a creat polemică în Spania. Sârbul s-a antrenat pe un teren al unui club din Marbella, deși era interzis. Video

05.05.2020 | 17:16
Novak Djokovic a creat polemica in Spania Sarbul sa antrenat pe un teren al unui club din Marbella desi era interzis Video
ADVERTISEMENT

Liderul mondial ATP, sârbul Novak Djokovic, a creat o neașteptată polemică în Spania, unde a petrecut perioada de carantină alături de soție, la Marbella.

Novak Djokovic a postat un videoclip cu antrenamentul de pe un teren din Marbella

Djokovic a postat un videoclip în care apare antrenându-se alături de un prieten al său, tenismanul spaniol Carlos Gomez Herrera, care locuiește chiar în Marbella, pe un teren al clubului Puente Romano.

ADVERTISEMENT

În Spania, odată cu prima fază a măsurilor de relaxare luate de guvern jucătorii de tenis au primit acceptul de a începe antrenamentele, insă deschiderea cluburilor unde există terenuri a fost amânată cu o săptămână.

Imaginile cu Djokovic au creat rumoare

O decizie absolut de neînțeles, devreme ce s-a permis sportivilor să își înceapă pregătirile, dar nu există teren pe care să facă acest lucru. Practic doar jucătorii care au acasă terenuri private pot face acest lucru până lunea viitoare.

ADVERTISEMENT

Din acest motiv imaginile cu Novak Djokovic antrenându-se pe terenul unui club au provocat o serioasă polemică. Singurul aspect de luat în discuție în acest caz este faptul că Djokovic nu este spaniol și în acest caz nu ar intra sub incidența deciziilor autorităților iberice.

Nu se știe ce turnee se vor mai juca în acest an

Este greu de spus la această oră ce turnee din calendarele ATP și WTA vor avea loc până la finalul acestui an, după ce Wimbledon a fost anulat, la fel și Indian Wells și Miami, ambele competiții de categoria Premier.

ADVERTISEMENT

Organizatorii de la Roland Garros încă nu au renunțat la anularea ediției din acest an, pe care ar dori să o desfășoare în luna septembrie, după ce se presupune să s-ar juca US Open.

Djokovic, inițiativă de sprijinire a jucătorilor mai jos clasați

Și turneul de Grand Slam din SUA ar putea să se țină la Indian Wells, în loc de Flushing Meadows, după ce New York a fost cel mai afectat oraș din SUA în urma pandemiei de COVID 19.

ADVERTISEMENT

Până atunci sindicatul jucătorilor din ATP, prezidat chiar de Novak Djokovic, s-a preocupat de a găsi soluții pentru a ajuta financiar jucătorii clasați între locurile 250 și 700 și pentru ca aceștia să nu abandoneze activitatea competițională din lipsă de resurse materiale.

ADVERTISEMENT