Sport

Novak Djokovic și-a stabilit prioritățile pentru 2024. Modul inedit prin care vrea să fie în formă la Australian Open

Novak Djokovic a câștigat trei dintre cele patru turnee de Grand Slam ale sezonului. Cel mai titrat tenismen din istoria sportului alb este hotărât să repete performanța și în 2024.
19.10.2023 | 14:40
Novak Djokovic sia stabilit prioritatile pentru 2024 Modul inedit prin care vrea sa fie in forma la Australian Open
Novak Djokovic se pregateste pentru urmatorul Australian Open. foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Australian Open este următorul turneu important pentru care Novak Djokovic se pregătește. Sârbul în vârstă de 36 de ani nu dă semne de încetinire și este hotărât să își apere titlul cucerit în 2023. Pregătirea pentru turneul din Australia va fi diferită față de anii precedenți.

Djokovic va participa la United Cup

Novak Djokovic va participa la United Cup, o competiție mixtă care se va desfășura în perioada 29 decembrie – 7 ianuarie, în Australia. Astfel, sârbul se va obișnui cu atmosfera de pe continent, dar și fusul orar, diferit față de cel al Europei.

ADVERTISEMENT

United Cup, o competiție recent adăugată în calendarul ATP/WTA, și-a desfășurat prima ediție la începutul acestui an. Echipa Statelor Unite, formată din Jessica Pegula, Madison Keys, Taylor Fritz și Frances Tiafoe, a reușit să se impună și să cucerească trofeul în finala împotriva Italiei.

Echipa italiană era compusă din Martina Trevisan, Lucia Bronzetti, Matteo Berrettini și Lorenzo Musetti, iar scorul final a fost de 4-0. În acest moment, nu se știe alături de ce echipă va evolua Novak Djokovic. La feminin, Serbia nu are nicio jucătoare în top 100 mondial.

ADVERTISEMENT

Decizia lui Djokovic a surprins pe toată lumea în condițiile în care acesta nu a dorit să participe la ediția de United Cup din acest an. Sârbul a ales să își intre în formă cu ocazia turneului de la Adelaide. La Adelaide, Djokovic s-a impus în finală în fața lui Sebastian Korda, scor 6-7, 7-6, 6-4.

Djokovic se pregătește de Australian Open

United Cup are un format diferit în comparație cu celelalte turnee. Un evental eșec în primul meci nu echivalează cu eliminarea imediată, cum se întâmplă la turneele tradiționale. Acest lucru se datorează faptului că fiecare națiune va avea oportunitatea să dispute cel puțin două meciuri în faza grupelor.

ADVERTISEMENT

În finala US Open din 2023, Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani, a obținut o victorie impresionantă împotriva lui Daniil Medvedev, în vârstă de 27 de ani, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), 6-3. Acest triumf marchează al 24-lea titlu de Grand Slam al sârbului.

Djokovic a câștigat, de asemenea, Roland Garros în 2023, Novak Djokovic a obținut o victorie impresionantă împotriva lui Casper Ruud cu un scor de 7-6 (1), 6-3, 7-5 și astfel și-a adjudecat titlul la unul dintre cele mai prestigioase turnee de tenis din lume.

ADVERTISEMENT

Al treilea turneu de anvergură pe care Djokovic se pregătește să îl apere în 2024 este Australian Open. În 2023, sârbul a reușit să îl învingă pe Stefanos Tsitsipas, scor 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5). Duelul dintre cele două vedete ale tenisului mondial a durat trei ore.

ADVERTISEMENT