Sport

Novak Djokovic, mesaj special după ce a câștigat Roland Garros 2023 și a devenit cel mai titrat din istorie: „Credeți în voi, vă puteți crea propriul viitor!”. Video

Novak Djokovic a avut un discurs fabulos după ce a cucerit trofeul de la Roland Garros 2023. Sârbul a devenit cel mai titrat sportiv din istoria „sportului alb”.
11.06.2023 | 20:32
Novak Djokovic mesaj special dupa ce a castigat Roland Garros 2023 si a devenit cel mai titrat din istorie Credeti in voi va puteti crea propriul viitor Video
Novak Djokovic, titlul 23 de Grand Slam după victoria de la Roland Garros. Sursă foto: Twitter Roland Garros
ADVERTISEMENT

Novak Djokovic s-a impus în finala de la Roland Garros 2023, scor 7-6(1), 6-3, 7-5 împotriva lui Casper Ruud și a ajuns la al treilea trofeu cucerit pe zgura de la Paris. Legendarul tenismen sârb a ajuns la al 23-lea titlu de Grand Slam din carieră, odată cu triumful de la Openul Francez.

Novak Djokovic, prima reacție după ce a câștigat Roland Garros 2023

Novak Djokovic a avut de muncă în primul set al finalei împotriva lui Casper Ruud. Sârbul a trebuit să revină în manșa inaugurală după ce a fost condus, însă în tie-break Novak Djokovic nu i-a dat nicio șansă norvegianului. Ulterior, finala a curs într-o singură direcție.

ADVERTISEMENT

În prima parte a discursului de la ceremonia de premiere, Novak Djokovic s-a adresat fanilor în limba franceză. „Încep discursul în franceză, voi încerca. Vă mulțumesc pentru o atmosferă specială, minunată. Am sărbătorit acest moment special al vieții mele alături de voi.

Acest turneu a fost mereu foarte important pentru mine. Am fost multe emoții. Sunt foarte onorat, vă mulțumesc tuturor! Voi căuta un profesor de franceză”, a declarat Novak Djokovic.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic, mesaj special după ce a câștigat Roland Garros 2023: „Credeți în voi, vă puteți crea propriul viitor!”

Novak Djokovic va reveni de luni pe primul loc în ierarhia ATP. Totodată, sârbul a devenit jucătorul cu cele mai multe trofee de Grand Slam în palmares (23). Înaintea finalei de la Roland Garros, sârbul se afla la egalitate cu Rafael Nadal.

La festivitatea de premiere, legendarul sportiv a adresat un mesaj motivațional lumii întregi. „Sunt și copiii mei în tribune, sper să fie inspirați de aceste momente. Vreau să transmit un mesaj tuturor tinerilor: indiferent de visul pe care îl aveți, fie el în sport sau în alte domenii, să nu îl abandonați. Să îl urmați! 

ADVERTISEMENT

Eu am avut puterea să îmi construiesc propriul destin. Am crezut și am simțit că pot să fac asta. Vreau să transmit acest lucru tuturor, credeți în voi, vă puteți crea propriul viitor!”, au fost cuvintele lui Novak Djokovic.

Novak Djokovic, în formă după ce a cucerit Roland Garros: „Ruud, sper să câștigi toate turneele! Mai puțin cele jucate împotriva mea”

Casper Ruud a început excelent partida împotriva lui Novak Djokovic. Norvegianul, clasat pe locul 4 ATP, a condus cu 4-1, însă sârbul a revenit și s-a impus categoric în tie-break. Novak Djokovic a avut doar cuvinte de laudă la adresa nordicului și s-a ținut de glume.

ADVERTISEMENT

„Casper, nu doar pentru că suntem aici, dar ești unul dintre cei mai buni oameni din circuit. Toată lumea te respectă, te apreciază, meriți. În lumea de astăzi trebuie să punctezi când cineva are valorile corecte. 

Tu, echipa ta, ați fost mereu foarte amabili cu mine. Sunteți extraordinari și vă port un mare respect. Îmi pare rău pentru eșecul de astăzi, dar ai în față mulți ani. Ultimele rezultate, trei finale jucate… remarcabil. Sper să câștigi toate finalele pe care le vei juca în viitor, mai puțin cele pe care le vei juca împotriva mea. 

Nici nu știu ce să spun, am avut atâtea probleme, dar le-a depășit împreună. Vă mulțumesc că ați avut răbdare cu mine. Oamenii nu știu, dar v-am cam torturat în ultimele săptămâni. Voi ați rămas lângă mine, m-ați susținut. Vă mulțumesc mult!”, a încheiat Novak Djokovic.

Casper Ruud, cuvinte mărețe la adresa lui Novak Djokovic: „Ai rescris istoria tenisului”

Casper Ruud l-a felicitat pe Novak Djokovic după performanța istorică obținută. La festivitatea de premiere, norvegianul le-a mulțumit fanilor, organizatorilor și echipei sale. „Novak, încă o zi, încă un record pentru tine, felicitări! Ai rescris istoria tenisului, e greu să explic cât de incredibil este ceea ce faci și cât de bun ești, cât de mult inspiri oameni din toată lumea.

Așadar, felicitări ție și echipei tale, știu că pentru asta este nevoie de tot ce e mai bun în fiecare dintre voi. Sunt fericit că sunt primul care te felicită de aici, de pe scenă, o să o mai facă mulți alții pentru că faci un lucru extraordinar, o treabă fantastică. Felicitări încă o dată.

Nu știu de unde să încep… Le mulțumesc organizatorilor, mulțumesc pentru tot ce se întâmplă aici, la Roland Garros. Am avut vreme superbă, așteptăm cu toții viitoarea ediție, în care ne dorim să obținem rezultate la fel de bune. Mulțumesc tuturor celor implicați, sponsorilor, voluntarilor, mulțumesc celor care stau de dimineața până seara pentru ca lucrurile să meargă bine, toată lumea ne face să ne simțim bine.

„A fost o călătorie lungă și sunt fericit”

Echipei mele, tuturor celor implicați… Nu pot să vă spun tot ceea ce aș vrea pentru că ar dura foarte mult, dar știți cine sunteți pentru mine. Mulțumesc părinților, iubitei mele. Mulțumesc pentru toată munca voastră, pentru că îmi sunteți mereu alături, că mă împingeți de la spate de fiecare dată, nu doar în aceste două săptămâni, ci în fiecare zi din viața mea, încă de când eram un mic copil.

A fost o călătorie lungă și sunt foarte fericit că putem să fim din nou aici, în finală la Roland Garros. Vom continua să muncim și o vom face cât mai serios cu putință pentru a ajunge din nou aici.

Nu în ultimul rând, mulțumesc publicului, a fost extraordinar să joc în fața voastră în ultimele săptămâni. Această arena este extraordinară, e mereu plină, e o atmosferă plăcută. E multă pasiune pentru tenis aici și sper să mă reîntorc anul viitor în fața voastră”, a spus și Casper Ruud.

ADVERTISEMENT