Sporturi

Novak Djokovic nu a prins finala la Adria Tour şi a izbucnit în plâns. Cine a câştigat turneul de la Belgrad. Video

15.06.2020 | 10:44
Novak Djokovic nu a prins finala la Adria Tour si a izbucnit in plans Cine a castigat turneul de la Belgrad Video
ADVERTISEMENT

Dominic Thiem este câștigătorul primei etape din Adria Tour, la Belgrad, după ce l-a învins în finală pe Filip Krajnovic, în fața a aproximativ 4.000 de fani. Novak Djokovic nu a ajuns în ultimul act şi a izbucnit în plâns în timpul unui discurs emoţionant.

Scorul a fost 4-3 (2), 2-4, 4-2 în favoarea jucătorului din Austria, care obținuse calificarea în ultimul act după ce a câștigat o grupă din care au mai făcut parte Grigor Dimitrov, Damir Dzumhur, înlocuit pe parcurs cu Nikola Milojevic, și Dușan Lajovic.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Filip Krajnovic a reușit cea mai mare surpriză a competiției, după ce l-a învins în faza grupelor pe Novak Djokovic, prima înfrângere din 2020 pentru liderul mondial.

Novak Djokovic a plâns după ce a ratat finala la Adria Tour

În ciuda faptului că a câștigat partidele cu Viktor Troicki și Alexander Zverev, Novak Djokovic a ratat calificarea în finala etapei de la Zagreb a Adria Tour. Nole ar fi avut nevoie de o victorie în minimum de seturi în ultimul meci al grupei, cu Zverev, de care a trecut însă în trei manșe, scor 4-0, 1-4, 4-2. După meci, Nole a avut un discurs emoţionant şi a izbucnit în plâns.

ADVERTISEMENT

“Sunt copleșit de emoție, pentru că asta îmi amintește de copilăria mea. Au fost câteva zile emoționante și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au făcut acest lucru posibil. Lucrul important după acest meci este că vom avea pe unul dintre noi în finală (n.r. Filip Krajinovic). Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc pentru participare”, a declarat Novak Djokovic.

În cele din urmă, Krajinovic și Djokovic au avut același număr de victorii, două, și același setaveraj, dar primul a avut de partea sa victoria din meciul direct.

ADVERTISEMENT

Dominic Thiem, învingător la Belgrad, a demonstrat că este într-o formă foarte bună și poate fi considerat un rival pe măsură pentru Rafael Nadal la Roland Garros, turneu reprogramat pentru a doua parte a lunii septembrie.

Când începe a doua etapă din Adria Tour

A doua etapă a Adria Tour este programată pentru săptămâna viitoare, la Zadar, unde vor apărea la start și doi jucători croați, este vorba despre Marin Cilic și Borna Coric. În schimb, nu va mai fi prezent Thiem, învingătorul de la Zagreb.

ADVERTISEMENT

Novak Djokovic a primit o veste proastă de la autoritățile din Muntenegru. În contextul pandemiei de coronavirus, oficialii de la Podgorica au stabilit o listă cu țările a căror cetățeni vor avea acces în Muntenegru, iar Serbia nu este pe acea listă.

Astfel, etapa din Muntenegru a Adria Tour, care ar fi trebuit să aibă loc la Tivat, a fost anulată. Astfel, după turneul care va avea loc săptămâna viitoare, la Zadar, rămâne o singură etapă din Adria Tour de disputat, cea de la Banja Luka, din Bosnia și Herțegovina.

ADVERTISEMENT